Restaurang Eden öppnar i nyrenoverat sekelskifteshus
10 Maj 2022
Bakom satsningen står gänget bakom bland annat Trädgården, Fållan, Färgfabriken och Häktet, där Viktor Nyman grundare av Häktet kommer bli ansvarig krögare för Eden.
–Jag tror att pandemin skänkte nytt ljus på vad vi människor vill ha i våra liv. Många upplever en längtan efter att vara nära naturen samtidigt som man inte är redo att lämna staden. Vår plan med Eden är därför att skapa en oas med ett kluster av olika mötesplatser som tillslut växer ihop i en gemensam symbios säger Viktor Nyman, medgrundare av Eden
Först ut av platser att öppna är Edens restaurang & bar där Sally Voltaire har fått rollen som kreativ ledare i köket. Sally har en lång och gedigen erfarenhet inom restaurangbranschen. Hon har drivit flertalet restauranger under eget namn sedan drygt tio år tillbaka, varav senast en sommar pop-up på södra Gotland. Hon ackompanjeras av Edens barchef Kaj-khan Hrynczenko som tidigare bemästrat ställen som Punk Royale, Fotografiska, Pharmarium och Trädgården samt Källarmästare Caroline Sjöberg, som de senaste 10 åren, har lett flertalet av Bockholmens krogar.
–Tongångarna i såväl kök som bar, kommer att domineras av medelhavets smaker och enkelhet där råvaran står i fokus och grönsakerna spelar en central roll säger Sally Voltaire
Utanför huset byggs även en terrass med bar, där musiken kommer att få en central roll, innan den flyttar ut på sommarängarna runt Eden, lagom till att vattentemperaturen når över badbart.
Förutom mat, dryck, musik och träning kommer Edens gäster att få uppleva ett hus i helt ny skepnad, där detaljerna från förr getts ny färger och former. Eden är ritad av arkitekt Gustav Appell och interiören är skapad av designstudion Esteriör.
–Sekelskiftesbyggnadens starka karaktär och vackra detaljer är utgångspunkten i Edens gestaltning. En varsam renovering av huset kombineras med nya sommarterrasser inbäddade i parkens grönska säger Gustav Appell, arkitekt och medgrundare av Eden.
10 Maj 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Byggstart för Hotell Polishuset
"Det är en mycket vacker byggnad med stora egenvärden, inte minst dess historia som polishus"
-
Fastfood & Café & Restaurant Expo arrangeras i Stockholm
Nytt för i år är "Flavour Journeys"
-
Var sjunde vågar inte göra sin röst hörd på jobbet
"Tystnadskultur gör att missförhållanden som ekonomiska oegentligheter eller sexuella trakasserier riskerar att inte komma upp till ytan"
-
Wedholms Fisk firar 40 år med gästspel av Johan Jureskog
"Med Johan vill vi gå så långt utanför den vanliga menyn som möjligt"
-
Recept: Mac n’ Cheese Fusion med het vitlök och krispig salvia
Pastarecept med cheddarostcréme
-
Pontus Frithiof at Bro Hof startar vid årsskiftet
"Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att skapa en plats som erbjuder en oslagbar upplevelse"
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"