Restaurang Eden öppnar i nyrenoverat sekelskifteshus
10 Maj 2022
Bakom satsningen står gänget bakom bland annat Trädgården, Fållan, Färgfabriken och Häktet, där Viktor Nyman grundare av Häktet kommer bli ansvarig krögare för Eden.
–Jag tror att pandemin skänkte nytt ljus på vad vi människor vill ha i våra liv. Många upplever en längtan efter att vara nära naturen samtidigt som man inte är redo att lämna staden. Vår plan med Eden är därför att skapa en oas med ett kluster av olika mötesplatser som tillslut växer ihop i en gemensam symbios säger Viktor Nyman, medgrundare av Eden
Först ut av platser att öppna är Edens restaurang & bar där Sally Voltaire har fått rollen som kreativ ledare i köket. Sally har en lång och gedigen erfarenhet inom restaurangbranschen. Hon har drivit flertalet restauranger under eget namn sedan drygt tio år tillbaka, varav senast en sommar pop-up på södra Gotland. Hon ackompanjeras av Edens barchef Kaj-khan Hrynczenko som tidigare bemästrat ställen som Punk Royale, Fotografiska, Pharmarium och Trädgården samt Källarmästare Caroline Sjöberg, som de senaste 10 åren, har lett flertalet av Bockholmens krogar.
–Tongångarna i såväl kök som bar, kommer att domineras av medelhavets smaker och enkelhet där råvaran står i fokus och grönsakerna spelar en central roll säger Sally Voltaire
Utanför huset byggs även en terrass med bar, där musiken kommer att få en central roll, innan den flyttar ut på sommarängarna runt Eden, lagom till att vattentemperaturen når över badbart.
Förutom mat, dryck, musik och träning kommer Edens gäster att få uppleva ett hus i helt ny skepnad, där detaljerna från förr getts ny färger och former. Eden är ritad av arkitekt Gustav Appell och interiören är skapad av designstudion Esteriör.
–Sekelskiftesbyggnadens starka karaktär och vackra detaljer är utgångspunkten i Edens gestaltning. En varsam renovering av huset kombineras med nya sommarterrasser inbäddade i parkens grönska säger Gustav Appell, arkitekt och medgrundare av Eden.
10 Maj 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"