Premiär för lunch med treättersmeny på Restaurant Ergo

Satsar på att ge gästerna en fine dining-upplevelse på lunchen
Petter Johansson på restaurang Ergo har tagit fram en trerätters lunchmeny som ska ge en fine dining-upplevelse.
Petter Johansson på restaurang Ergo har tagit fram en trerätters lunchmeny som ska ge en fine dining-upplevelse.

Restaurant Ergo på Östermalm i Stockholm har öppnat för luncher torsdag till lördag och vill därmed erbjuda gästerna en lunchupplevelse utöver det vanliga. Till lunch serveras nämligen en trerättersmeny baserad på de bästa råvarorna i säsong.

Restaurant Ergo öppnade förra sommaren med ambitionen att erbjuda en sofistikerad, elegant, men ändå en avslappnad fine dining-upplevelse på Östermalm, med siktet inställt mot stjärnstatus. Lanseringen av luncher till våren är ett naturligt tillägg i satsningen.

– Vi vill att våra gäster ska kunna unna sig en unik och inspirerande lunchupplevelse mitt på dagen. Perfekt för affärsluncher, födelsedagsfiranden eller när man helt enkelt vill unna sig något extra. Menyn är alltid baserad på säsongens bästa råvaror och ger våra gäster en möjlighet att prova nya smaker varje gång, säger Petter Johansson.

Vi vill att våra gäster ska kunna unna sig en unik och inspirerande lunchupplevelse

Lunchen kan starta med olika sorters snacks, som till exempel Crustade med kalv, boquerones och citron. Den vegetariska varianten innehåller morot, chili och citron.
Lunchen kan starta med olika sorters snacks, som till exempel Crustade med kalv, boquerones och citron. Den vegetariska varianten innehåller morot, chili och citron.

Restaurangen drivs av ett internationellt köksteam under ledning av Petter Johansson, som har en bakgrund från några av världens mest exklusiva trestjärniga restauranger, bland annat Gordon Ramsay i London, Per Se i New York och Zén i Singapore. Sedan öppningen har restaurangen serverat moderna franskinspirerade säsongsmenyer, där gästerna kan göra egna val, med fokus på att lyfta fram årstidernas bästa ingredienser.

Våfflor som dessert med jordgubbssylt, grädde och sichuanpeppar.
Velouté med vit sparris, forellrom och mandel till förrätt. Våfflor med jordgubbssylt, grädde och sichuanpeppar till dessert på säsongens meny.

Sanna Risberg är ansvarig över matsalen och Fredrik Lundgren är chefssommelier, och tillsammans med den välkomnande och serviceinriktade personalen skapar de en avslappnad men ändå exklusiv atmosfär för varje gäst.

Ergo har 36 sittplatser i matsalen samt en separat del för private dining, Ergo Salon, som med egen entré och separat kök erbjuder en chambre séparée för grupper på sex till tolv personer.

Foto: Annika Rådlund


Läs också