Emil Åreng och Joakim Olsson vann den svenska delfinalen av bartendertävlingen Diageo World Class. De två finalisterna kommer därmed att få representera Sverige i den Europeiska finalen som går av stapeln i Madrid den 28 – 30 maj.
De 17 deltagarna bedömdes utifrån ett flertal kriterier såsom teknik, smak, personlig touch och inte minst presentation. En genomgående jämn kvalitet, anpassningsförmåga och stor potential var några av nyckelorden när vinnarna korades. Emil Åreng arbetar till vardags på Rex Bar & Grill i Umeå. Hans avgörande tävlingsbidrag var drinken Ingrid Bergman Margarita bestående av Don Julio Tequila, hjortron, OP Anderson, senap, sockerlag och limejuice.
Joakim Olsson, kvällens andra vinnare arbetar på tequilabaren Puta Madre i Göteborg. Joakims vinnardrink Ewe är en blandning av Don Julio Blanco Tequila, äpplemust, rabarbersyrup, punsch och lime.
– Det är helt överväldigande, jag älskar verkligen det jag gör och jag är så stolt. Det som har fått mig att nå hit är ägarna av Puta Madre som verkligen har investerat i och brinner för tequilan, det är dem som har fått in mig på det spåret. Bättre ägare finns inte, de vill leverera kvalitet, säger Joakim Olsson.