Här kommer fem korvrecept från Lönneberga framtagna av Fredagskocken Mattias Larsson. Gemensamt för recepten är att de är lätta att laga, lite festliga ändå, och potential att gillas av alla.
Chorizo med smakrik tomatpesto
Gör din egen tomatpesto, enkelt och magiskt gott. Servera den till bokspånsrökt chorizo och ugnsrostad potatis och grönsaker.
Du behöver:
4 Lönneberga Chorizo bokspånsrökt
500 g små potatisar
1-2 gula lökar
2 paprikor
70 g ruccola
Tomatpesto
65 g soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
¾ dl olivolja
50 g pinjenötter
Gör tomatpesto så här: hacka soltorkade tomateroch vitlök.
Riv osten och lägg samtliga ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en grynig röra.
Smaka av med salt.
Ugnsrostad potatis och grönsaker: värmugnen till 210 C.
Halvera potatisen och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och lite salt, vänd runt potatisen.
Ugnsbaka i 20 minuter. Skär under tiden paprikan i önskad storlek. Halvera och klyftalöken.
Blanda ner paprika och lök med potatisen och ugnsbaka vidare i cirka 30 minuter tills grönsakerna fått fin rostad färg och potatisen är genommjuk.
Ta ut ugnsplåten och strö över ruccolan.
Korv: grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: servera korvarna med tomatpeston och de ugnsbakade grönsakerna.
—————————————————————————-
Maxad grillkorv med färgstark rödbetshummus
– 4 Lönneberga Grillkorv bokspånsrökt
– 4 skivor vitt surdegsbröd
– 1 röd paprika
– 1 gul paprika
– ½ zucchini (175 g)
– lite blandade sallad
– olivolja, salt och svartpeppar
– 180 g kokta kikärter
– 100 g kokta rödbetor
– 1 vitlöksklyfta
– 2 msk god olivolja
– 1 ½ msk tahini
– 1 ½ msk pressad citronjuice
– salt
Gär rödbetshummus så här: hacka vitlöksklyftan och lägg ien matberedare tillsammans med övrigaingredienser.
Mixa till en grynig röra och smaka av med salt.
Korv och bröd: ringla lite olja över brödskivorna och grilla dem tills de får en fin färg. Grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.