Adam Dahlberg sexa i kock-VM – Bocuse d’Or avgjort i Lyon

6.Adam

Frankrike vann och Adam Dahlberg kom på sjätte plats när Bocuse d´Or, Kock-VM, avgjordes. På andra plats placerade sig Danmark och bronset knep Japan.
På fem timmar och 35 minuter skulle Adam och hans team tillaga det godaste världen smakat i form av en kött- och en fiskrätt.
Adam Dahlberg serverade först en fiskrätt bestående av sotad piggvar, rökt smör och stuvad spenat samt hummer med kålblad, torkad corail och hummerskum. Garnityrerna bestod av sandwich med champinjoner och krämig äggula samt lökmembran med pepparrotsjuice. Varje nation skulle även servera en rätt som representerar landet och Adam valde potatis kokt med dill och citron, skandinavisk kaviar, gräddfil och krispig purjolök.
Kötträtten bestod av grillad oxfilérullad med rimmad oxtalg och maltbrässerad oxkind med brynt lök och svart tryffel, sotad broccoli, pumpapuré och torkad oxsvans, enbärsbuljong med rökt oxmärg och majrova, ättikssyrad gelé på karljohansvamp med karamell och fänkålsfrö samt inlagd purjolök och talgemulsion.
I maj 2014 är Sverige värdland för Bocuse d’Or Europe, som arrangeras på Stockholmsmässan. Då utses de tolv kockar från Europa som ska tävla i Bocuse d’Or i Lyon 2015.

www.gastronomisverige.se

Läs också