Kalmar Slott sluter avtal med ny krögare

Storsatsningen på slottets nya serveringslokaler och kök framskrider enligt planerna. I augusti öppnas Gustav Vasas valv från 1500-talet och bjuder in till nya kulinariska upplevelser. Nu har ännu en viktig bit i satsningen fallit på plats i och med valet av ny krögare.

Krögarparet Eva och Thomas Persson har tillsammans med Destination Kalmar slutit ett avtal gällande serveringsverksamheten på Kalmar Slott. Eva och Thomas äger och driver idag två restaurangverksamheter i kulturmiljöer, Prins Eugens Waldermarsudde och Fredriksborgs Fästning på Värmdö. Två viktiga erfarenheter som var bidragande i anbudets utgång. Förutom nuvarande verksamheter har Thomas Persson tidigare ägt och drivit Blå Porten intill Liljevalch konsthall i Stockholm under 17 år. Eva Persson har tidigare varit vd för Wallmans Nöjen och Cloetta Sverige AB och haft ledande positioner inom försäljning och marknadsföring på Coca-Cola.

Ombyggnationen av slottets köks- och serveringsdel framskrider som planlagt. Inredningsdesignen planeras av byrån Code Concept som i nära samarbete med ombyggnationens arbetsgrupp tagit fram skisser på ny serveringsmiljö och inredning.

Invigning av Kalmar Slotts nya serveringslokaler och krögare är planlagd till 15 augusti.

 

Thomas och Charlotta Begic, Eva Persson och Carl-Fredrik Lindner är redo att starta igång nya restaurangverksamheten på Kalmar Slott. Tillsammans har de en bred kompetens inom restaurangvärlden, framförallt inom kulturhistoriska miljöer. Thomas och Charlotta Begic, Eva Persson och Carl-Fredrik Lindner är redo att starta igång nya restaurangverksamheten på Kalmar Slott. Tillsammans har de en bred kompetens inom restaurangvärlden, framförallt inom kulturhistoriska miljöer.

 

Läs också