Tommy Myllymäki har precis lämnat ifrån sig sin sista rätten i uttagningen för Bocuse´d Or Europe 2014. Om en dryg halvtimme kommer resultatet från juryn – men räcker det ända fram?
I dag torsdag 8 maj har Tommy Myllymäki och hans team jobbat hårt under karnevalsliknande yra på Stockholmsmässan. Svenska flaggor har vajat hela dagen ifrån läktaren och rätterna har burits fram med ett öronbedövande dån av trummor och musik.
Om en liten stund är sanningens minut inne, kommer han att knipa guldmedaljen?
Enligt en intervju med Sveriges radio är han inte helt nöjd med sin insats, utan tycker han att han har jobbat för långsamt.
 
 Bra teamwork vid uppläggningen.  Blir det guld för Tommy Myllymäki? Foto: Annika Rådlund
 
 Tommy Myllymäkis köttallrik. Foto: Annika Rådlund
 Tommy Myllymäki tävlingsmeny 
 Fiskmenyn:
 Sej med havssmaker, brynt smör och
 pepparrot
 – Mildrökt färserad sej med champinjoner
 och krispigt fjäll
 Emulsion med brynt smör och ättika
 Sallad med blåmussla, vit sparris, broccoli
 och havsblad
 Ostron i variation med syrad gurka och
 alger
 tempererad tartar
 pocherat ostron
 ostronskum
 Pepparrot, kålrabbi och tapioka
 Köttmenyn:
 Skinka av svensk unggris på fyra vis
 – Grillad skinkstek med frasig svål och
 vilda örter
 – Rillette på ugnsstekt skinka och svål
 Steksky med vinäger och peppar,
 svampgrädde
 -Tryffelstuvad grisfot i blodcrust
 -Vårsvampfärserad lägg glacerad med sirap
 och peppar
 Lättpicklad vårlök och ramslök
 Rökt vit sparris med ägg
 Jordärtskocka med dragon