Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut

Champagnehuset Laurent-Perrier använder en speciell metod för att framställa rosé
Laurent Perrier Cuvée rosé
Laurent Perrier Cuvée rosé
Champagnen Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut lanseras i Sverige i början på sommaren.
Trots att det i Champagne är tillåtet att tillsätta stilla rött vin till cuvéen för att framställa rosé, väljer Laurent-Perrier en speciell metod. Champagnehuset låter istället de röda druvorna macerera med i musten för att laka ur pigmenten. Det hela övervakas noggrant eftersom färgen ger en uppfattning om den slutgiltiga smaken. Den speciella tillverkningsmetoden bidrar till dryckens komplexitet och höga kvalitet.

Cuvée Rosé Brut består till 100 procent av Pinot Noir och lagras minst fem år på jästfällningen. Champagnen har en krispig, frisk doft med en lätt brödighet och inslag av röda vinbär, jordgubbar, hallon, äpple och citrus. Den passar perfekt till asiatiska och indiska rätter, grillade räkor, lufttorkad skinka samt desserter med röda frukter.

Lanseringsdatum: 8 juni 2018, ingår i Systembolagets tillfälliga sortiment

Ursprung: Champagne, Frankrike

Druva: 100 % Pinot Noir

Alkoholhalt: 12 %

Pris: 750 ml, 549 SEK

I samband med att Laurent-Perriers exklusiva roséchampagne Cuvée Rosé Brut intar hyllorna på Systembolaget den 8 juni, lanserar champagnehuset en unik färgkod framtagen tillsammans med inrednings- och designexperten Madeleine Asplund Klingstedt. Se champagnefärgen här.


Av: Annika Rådlund Källa: folk o folk

Läs också