Nu öppnar restaurang vRÅ

Fotograf/Källa:Emelie Lager - Clarion Hotel PostRåmat och sushi på en gastronomisk höjd som hittills saknats i Göteborg – det står på menyn med nya restaurang vRÅ som öppnat på Clarion Hotel Post i Göteborg. Köket leds av 27-åriga Frida Ronge, en av grundarna till hyllade Stockholmskrogen Råkultur, och nu kommer hon hem till Göteborg.

– Vi kommer att erbjuda kreativa uppläggningar, ett möte mellan det svenska och japanska och en helhetsupplevelse utöver det vanliga: i smaker, val av dryck och en personlig servering, berättar Frida Ronge.

Hennes karriär har gått via Högfjällshotellet i Sälen, den japanska spamiljön Yasuragi Hasseludden till restaurang Råkultur som hon var med och startade 2009. Råkultur blev omgående ryktbar för sitt sätt att kombinera svenska råvaror med japanska traditioner på ett samtida och kreativt sätt. Som köksmästare var Frida Ronge med om att vinna flera priser, bland annat en silvermedalj i världsmästerskapet Seven Sushi Samurai i London.

Läs också