För att inspirera och hjälpa framtidens kockar att servera nyttigare mat på restauranger och i matsalar har Unilever Food Solutions tagit initiativ till ett antal aktiviteter. Man började med att bjuda in de unga kocktalangerna på Dackeskolan i Mjölby till en tävling om att ”modernisera” och kalorireducera några klassiska rätter. Och eftersom kockyrket också är en verksamhet som ska leva av att sälja rätterna på menyn fick deltagarna också tävla om att beskriva och sälja de kalorireducerade klassikerna på ett inbjudande och lockande sätt. På den klassiska rätten viltskavspanna med mandelpotatis och lingon hade eleverna valt att byta ut smöret och grädden mot de goda och kalorisnåla alternativen från Milda och Knorr med färre kalorier och en bra fettsammansättning för användning i professionella kök. Flera hade också valt att minska mängden kött och lägga till fler grönsaker för att minska energiinnehållet. Vinnare i tävlingen blev Elin Engström och Robin Karlsson.
Läs också
Nyheter
The Kings Fox byter namn
Restaurang
Brasserie Voyage öppnar vid Vasaplatsen