Marcus Nemrin blev Årets Sous Vide-kock 2013

5.-5.-Sous-vide-kock-2013Vinnaren av Årets Sous Vide-kock 2013 Marcus Nemrin  kammade hem en bil när han vann spännande finalen på Restaurangexpo, Kistamässan. Till vardags är han kock på Sofiero Slott utanför Helsingborg.
– Det var verkligen högt tempo i köken. Vår konferencier Steffo Törnquist ledde fram finalen på ett fantastiskt underhållande sätt och fick fram det bästa hos de tävlande, berättar Maria Adolfsson kategoriechef för Lithells sous vide.
Finalisterna Marcus Nemrin, Per-Gunnar Hansson och Peter Danek fick en hemlig råvarukorg att jobba med under 1 timme. Råvarukorgen bestod bland annat av renstek av ytterlår sous vide, mörk köttfond/kycklingfond, betor och olika sorters kål, svamp, lök och citrusfrukter.
Vinnarrätten blev: Portvinsglaserat renytterlår med kvitten och svartkål, champinjonsås och brynt smör med pepparrot.
Juryn, bestående av Marco Baudone, Jonas Ålund och Mattias Larsson, motiverade valet av vinnare så här:  ”En mycket fin hantering av köttet, bra harmoni på tallriken och ett fint hantverk gjort med mycket glöd och passion.”
Marcus Nemrin tog emot nycklarna till en SMART-car. Alla finalister fick en kniv från Global, varsin kockrock från Segers samt Steffo Törnquists bok ”Steffos spritbibel”.
www.atria.se

Läs också