Nu öppnar krogkedjan Harrys i Göteborg med en etablering mitt i centrum. Öppningen blir startskottet för nya Harrys där kedjan bejakar sitt svenska ursprung och sin inspirationskälla, livsmedelshandlaren Harry Nilsson i Falkenberg. Förändringen tydliggörs i allt från design och inredning till en storsatsning på svensk, vällagad mat.
I fjol var det 20 år sedan Harrys grundades, i och med öppningen av första krogen i Falkenberg. Sedan dess har kedjan vuxit rejält och numera finns Harrys på 46 platser runt om i landet och sysselsätter över 1000 personer. Förra året påbörjades ett omfattande förnyelsearbete av såväl varumärket som kedjans koncept och erbjudande och förändringen manifesteras nu med en Göteborgsetablering i bästa läge, när krogen den 6:e juni slår upp portarna på Harry Hjörnes Plats. Den nya familjära krogen, som satt matupplevelsen i fokus, har rum för 300 gäster och håller öppet från lunch till sen kväll.
Harrys uppdaterade koncept tar ursprung i kedjans historia och bakgrunden till namnet Harrys. Krogkedjan är nämligen döpt efter den finurlige livsmedelshandlaren Harry Nilsson i Falkenberg. Harrys butik var en mötesplats för både handel och umgänge. För traktens barn var det ett skimrande äventyr att bara gå in i butiken. Och det gjorde Magnus Helgesson, en av grundarna till Harrys, ofta. När Ulf Haggren och Leif Olsson tillsammans Magnus Helgesson grundande Harrys var det därför med en idé om att driva en krog som kändes som den gamla handelsboden: varm, personlig och folklig.
Nu tydliggörs hyllningen av Harry Nilsson ytterligare. Harrys är helt enkelt en svensk, familjär matkrog.
– Vi är en mötesplats för alla som under gemytliga former vill njuta av god och vällagad mat. Vi kallar vår meny för Harrys Allemansrätter. Klassiska och älskade svenska rätter som vi uppdaterat till dagens kultur och kök, säger Niclas Möller, vd på Harrys.
I arbetet med den nya menyn har krogkedjan jobbat med den välkände kocken Johan Åkerberg. Menyn innehåller till exempel samtida tolkningar av klassiker som skomakarlåda, smörstekt gös med vitvinssås, äpple- och rabarberpaj med handslagen vaniljsås och marängsviss. Även designen och inredningen, som utvecklats i samarbete med Göteborgsföretaget Stylt Trampoli, för tankarna till den familjära och personliga känslan hos en handelsbod. Samtidigt har den en stark koppling till de färger och material som gjort krogkedjan Harrys så välkänd.
– Vi ville förtydliga vår historia och visa att vi är en krog för hela familjen. Det ska kännas på atmosfären när du kommer in på krogen, i det vänliga bemötandet och i en matupplevelse som är av riktigt hög kvalitet, säger Niclas Möller.
”Nya” Harrys har öppnat en ny krog mitt i Göteborg.
Harrys grundades i Falkenberg i början av 1990-talet och består idag av 46 matkrogar runt om i landet. Längs med vägen har Harry Nilsson guidat oss och våra krögare åt rätt håll. Han har sett till att vi fortsätter vara lika okomplicerade och enkla som vi alltid har varit. Att vi trots vår storlek har kvar båda fötterna på jorden och att vi ser varje dag som en möjlighet att föra människor samman med god mat, dryck och service.