Konditorn Daniel Roos.
Kocken Johan Gottberg, vinkyparen Jens Dolk och konditorn Daniel Roos har strålat samman för att skapa K-märkt: en samlingsplats för matkultur och evenemang i centrala Stockholm.
– Det byggs just nu i ett k-märkt hus från 1968, avslöjar Jens Dolk. Det är inte helt klart ännu när det kommer att vara klart för öppning förklarar han.
Lokalen, som ligger på Karlavägen, sträcker sig över 1800 kvadratmeter, blir vid lanseringen en av Stockholms största festvåningar innanför tullarna med eget servicekök och kapacitet för över 1000 gäster, varav 700 sittande.
K-märkt ligger i de kulturmärkta lokalerna i Garnisonen på Östermalm och det kommer att byggas ett orangeri på taket.
Där kommer det att vara ett växthus på tvåhundrafemtio kvadratmeter där det ska odlas ekologiska örter, chili och tomater. Det kommer även bikupor, både för att producera egen honung och för att adressera problemet kring pollinering i Mälardalen. Orangeriet ska även finnas tillgänglig som lokal för fester och middagar.
Vinkyparen Jens Dolk.
Kocken Johan Gottberg.