Den nyöppnade Filmstaden i Västerås får en restaurang där ägarna till restaurang Varda har hittat ett nytt koncept.
– Med Vardasrum vill vi skapa en mötesplats för dem som inte alltid vill eller kan sitta länge, men ändå vill ha god mat och serveringspersonal som alltid är tillmötesgående och påläst, säger Marika Salmijärvi som ansvarar för driften och sedan tidigare arbetar på restaurang Varda.
– Här ska de flesta trivas, oavsett om du besöker oss för en romantisk middag eller en affärslunch.
I sommar kommer vi dessutom att öppna en riktigt mysig uteservering, säger Marika.
Vardasrum kommer att erbjuda ett antal färdiga rätter i disk för den som önskar något mindre till kaffet, men även smårätter som gästerna själva kan plocka ihop och dela med sitt sällskap. Menyn ska vara folklig, menar Marika.
– Man kan säga att menyn kommer att ”Västeråsanpassas” och ha en egen, modern stil men också erbjuda de klassiska smakerna. Vi kommer att servera ”lagom”-portioner till bra priser!
Menyn är framtagen av Mattias Forsberg, köksmästare på Varda och som belönats bland annat med Tore Wretman-stipendiet.
Vardasrum kommer även att servera öl, vin och champagne, berättar Marika.
– Vi tar med oss den höga kunskapsnivån från Varda där vi idag är proffs på de flesta drycker, från populära kaffedrinkar till exklusiva viner.
Och just kunskapen om vin är något som Varda investerat i. Sedan i höstas har restaurangen två nyutbildade sommelierer, något de är ensamma om i Västerås.