I april öppnar entreprenören och krögaren Pontus Frithiof en ny restaurang på Arlanda
terminal 5 – Pontus in the Air.
Med Pontus in the Air får resenärerna på Arlanda ett nytt kvalitetsalternativ både när det gäller mat och service.
– Pontus in the Air är ett väldigt spännande projekt som inte liknar något annat som finns på Arlanda idag. Vår önskan är att resenärerna i framtiden alltid väljer att börja sin resa hos oss med frukost, lunch, middag eller för ett glas i barerna. Vårt mål och förhoppning är att erbjuda något för alla och bli den bästa flygplatsrestaurangen i Europa, säger Pontus Frithiof.
Det blir den första restaurangen på Arlanda terminal 5 med ett eget produktionskök där allt tillagas från grunden.
Pontus in the Air rymmer tre delar med tre olika koncept som kompletterar varandra. Gemensamt för dem är förstklassig mat och dryck, utmärkt och snabb service som erbjuder något för alla plånböcker. Det blir också stort fokus på viner och restaurangen får två barer.
För arkitektur och design står arkitekterna på Koncept Stockholm, Bold har gjort den visuella identiteten och hyresvärd är Swedavia.
I höstas lanserade Pontus Frithiof restaurangen Atelier 23 i DN-skrapan. Nu är det alltså dags igen, i april öppnar Pontus in the Air på Arlanda. Foto: Annika Rådlund
Pontus Group grundades 2002 av Pontus Frithiof och består av verksamheterna Pontus! festvåning & balkong, Pocket City, Pontus in the Park i Solna (inkl. Pocket Solna), Catering från Pontus, Burger & Lobster, Tidningshuset by Pontus och Atelier 23.