Silver och brons till Sverige under kvalet

Ett silver i Global Young Chef och brons Global Chef räckte inte hela vägen för Svenska Kocklandslaget.
Kocklandslaget tog ett silver i Global Young Chef och ett brons Global Chef.
Jens Ericsson, Einar Wahlström, Emil Persson, Benjamin Hellström och Fredrik Ander.

Svenska Kocklandslaget har nyligen återvänt från Rimini, Italien, där de deltog i den prestigefyllda Global Chef Challenge European Regional Semi-Final. Trot att de i kvaltävlingen fick ett silver i Global Young Chef och ett brons Global Chef räckte det inte hela vägen för att tävla vidare.

Emil Persson, Einar Wahlström och Benjamin Hellström har nyligen återvänt från Rimini där de deltagit i Global Chefs Challenge European Regional Semi-Final. De kammade hem ett silver under kvalet i Global Young Chef och brons Global Chef, men det räckte det inte för att fortsätta till Chefs Challenge Finals 2026.

Två tävlingar i två dagar
Under tre intensiva dagar tävlade de i två kategorier: Global Chefs Challenge och Global Young Chefs Challenge. Målet var att kvalificera sig till Global Chefs Challenge Finals som kommer att hållas vid Worldchefs Congress & Expo i Wales 2026. I juniorkategorin tävlade Benjamin Hellström och landade på en andra plats i regionen Europa North. Totalt sett tog Benjamin hem tredjeplatsen när poängen från alla
regioner sammanställdes. I seniorkategorin tävlade Emil Persson och hans commis Einar Wahlström som tog hem tredjeplatsen i regionen Europa North och en fjärdeplats totalt i Europa.

Vi är otroligt stolta över Benjamin, Emil och Einar för deras fantastiska insatser i Rimini. De har visat prov på stor skicklighet och engagemang. Nu tar vi med oss erfarenheterna från denna tävling för att spetsa till oss ytterligare inför kommande utmaningar, säger Jens Ericsson, General Manager för svenska Kocklandslaget.

Norge och Island som tog junior- respektive seniorkvalplatserna, samt Danmark som också kvalificerade sig i seniorkategorin.

Om de svenska Kocklandslagen
Det svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget tillsammans utgör de två landslag som är Sveriges nationella lag för att tävla i Culinary World Cup 2026 samt Culinary Olympics 2028. Jens Ericsson är General Manager för båda lagen. Sveriges landslag har under två decennium presterat på högsta kulinariska nivå och är världens främsta landslag under denna tidsperiod. Senast i Culinary Olympics i Stuttgart 2024 tog svenska Juniorkocklandslaget Guld och under Culinary Olympics 2022 tog svenska Kocklandslaget Silver. Sveriges Kökschefers Service AB driver landslagen och ägs av Svenska Kockars Förening.

Läs också