Här har kocken Mattias Larsson skapat ett lättlagat recept med kyckling. Det här receptet sköter sig dessutom till stor del själv i ugnen. In med de kryddiga rotsakerna och när de nästan är klara steker du snabbt den färdigkryddade kycklingen några minuter på varje sida.
Tunna kycklingfiléer är tricket när du vill ha en god och lättlagad middag
4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter
Ingredienser:
– 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst, Chimichurri (5 filéer)
– 500 g potatis
– 250 g morötter
– 300 g rotselleri
– 1 rödlök
– 250 g valfri svamp
– 2/3 dl srirachamajonnäs
– olivolja, salt & svartpeppar
Till servering
– valfri grönsallad
Så här gör du:
Kryddiga rotsaker: sätt ugnen på 225°C. Skala potatis & rotsaker, skär i tärningsstora bitar. Lägg (obs enbart) potatisen i en ugnsfast form. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar och ställ in i ugnen.
Skär sedan svamp och skalad rödlök i mindre bitar och blanda med de tärnade rotsakerna, olja och salt. Vänd ner allt i potatisen när den har varit i ugnen cirka 10 minuter. Ugnsbaka ytterligare 15 minuter tills allt har en fin färg.
Kyckling: stek kycklingen i olivolja några minuter på varje sida på medelhög temperatur tills den är genomstekt och har en fin yta. Det gör du när dina rotsaker i ugnen börjar bli klara.
Servering: Servera kycklingen och de kryddiga rotsakerna tillsammans med en god grönsallad.
Dekorera med valfri ört.