I september möts kockelever från hela landet i Norrbotten för tävlingen Wåga Woka Wilt. På stranden till en av Europas mäktigaste forsar ska eleverna tillaga exklusiva måltider över öppen eld med norrländska råvaror som bas.
Ingredienserna är norrländska specialiteter som färsk röding, souvasrökt renkalvinnanlår, hjortron och Västerbottensost.
Domarna består av flera stora matpersonligheter och ordförande för juryn är tv-kocken Michael Björklund. Han säger så här om tävlingen:
– Vilket kanonprojekt, jag har verkligen saknat tävlingar i denna stil! Därför tvekande jag inte en sekund att ställa upp när jag fick frågan.
Bakom tävlingen står hotell-och turismprogrammet på Älvsbyns gymnasium och restaurang-och livsmedelsprogrammet vid Björknäsgymnasiet i Boden, med stöd från respektive kommuner.
Nyheter
Årets kock öppnar ny restaurang
Nyheter
Fine dining i husvagn – längs Göta kanal i sommar
Nytt gourmetkoncept längs Göta kanal i sommar
Drinkrecept
Drinkrecept: 3 kalla alkoholfria kaffedrinkar
Byggprojekt
The Crane Hotel byggs i Hudiksvalls historiska kranfabrik
Hotellet blir en förlängning av Aktivitetsfabriken