I september möts kockelever från hela landet i Norrbotten för tävlingen Wåga Woka Wilt. På stranden till en av Europas mäktigaste forsar ska eleverna tillaga exklusiva måltider över öppen eld med norrländska råvaror som bas.
Ingredienserna är norrländska specialiteter som färsk röding, souvasrökt renkalvinnanlår, hjortron och Västerbottensost.
Domarna består av flera stora matpersonligheter och ordförande för juryn är tv-kocken Michael Björklund. Han säger så här om tävlingen:
– Vilket kanonprojekt, jag har verkligen saknat tävlingar i denna stil! Därför tvekande jag inte en sekund att ställa upp när jag fick frågan.
Bakom tävlingen står hotell-och turismprogrammet på Älvsbyns gymnasium och restaurang-och livsmedelsprogrammet vid Björknäsgymnasiet i Boden, med stöd från respektive kommuner.
Läs också
Nyheter
The Kings Fox byter namn
Restaurang
Brasserie Voyage öppnar vid Vasaplatsen