Bea Åkerlund är årets designer för Alexandre Bonnet
26 Apr 2019
Bea Åkerlund är den LA-baserade modeaktivisten som rör sig mellan film, mode- och musikvärlden. Hon är känd som en av de mest inflytelserika stylisterna och kostymörerna i branschen och i bagaget finns stylinguppdrag för världsstjärnor som Madonna, Beyoncé, Lady Gaga och Rihanna.
Bea Åkerlund har hämtat inspirationen till årets design för Alexandre Bonnet från två klassiska modeelement - pärlor och diamanter.
- För mig är champagne en dryck som är starkt associerad till fest och lyx. För designen av Alexandre Bonnet presentförpackningar har jag valt att arbeta med pärlor som symboliserar bubblorna i champagnen och rosa diamanter som kommunicerar känslan av lyx, berättar Bea Åkerlund
Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut
Champagnen domineras av pinot noir från de egna vingårdarna i Les Riceys, vilket ger en frisk champagne full av kvardröjande smaker och fina bubblor. Den har toner av äpplen, brioche, vita blommor och citrusfrukt. Champagnen är utmärkt till fisk, skaldjur eller att dricka som den är, både till vardags och fest.
Alkoholhalt: 12%
Pris: 300 SEK
Druva: 86% pinot noir, 14% chardonnay
Ursprung: Frankrike, Champagne
Producent: Alexandre Bonnet
Alexandre Bonnet Perle Rosé Brut
Perle Rosé Brut är 100% framställd av pinot noir. Den har en torr, nyanserad och frisk smak med inslag av skogshallon, smultron, kex och blodapelsin. Perle Rosé Brut perfekt som en somrig aperitif men även till fisk, skaldjur och kyckling.
Alkoholhalt: 12,5%
Druva: pinot noir
Ursprung: Frankrike, Champagne
Producent: Alexandre Bonnet
.
Alexandre Bonnet är ett champagnehus som värnat om sin tradition och stil över flera generationer. Beläget i Les Riceys i distriktet Aube, har champagnehuset ett av de största landområdena och när champagnehuset skapades 1973 valdes noggrant de bästa sluttningarna med sydligt och sydostläge ut för att få bästa solexponeringen. 96% av byns odlingar utgörs av druvan pinot noir därför att här finns de ideala förutsättningarna för denna druva tack vare branta kalkstenssluttningar och jordmånslager. Enligt sed i Champagne sker skörden varsamt och för hand - druva för druva, steg för steg. Alexandre Bonnet importeras till Sverige av Mondowine.
26 Apr 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"