Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn

 
Max öppnar flagship-restaurang i KöpenhamnMax har byggt en helt ny restaurang i bottenplanet av Kaktus Towers vid Dybbølsbro i Köpenhamn. Nu slår burgarkedjan Max upp dörrarna till ytterligare en restaurang i Köpenhamn, belägen vid Dybbølsbro. Det blir deras sjätte restaurangetablering i Danmark och nummer 196 totalt. Restaurangen har plats för 230 gäster och i och med öppningen har kedjan skapat över 30 nya arbetstillfällen.

2013 öppnade Max sin första franchiserestaurang i Danmark, belägen i Köpenhamn, och därefter öppnades ytterligare tre restauranger i huvudstadsområdet. Sedan december 2020 driver Max dessa restauranger i egen regi och nu fortsätter expansionen med en centralt placerad restaurang i Köpenhamn. Den svenska burgarkedjan har valt att bygga en helt ny restaurang strategiskt placerad i bottenplanet av de berömda Kaktus Towers vid Dybbølsbro.

- Området vid Dybbølsbro med Ikea, Fisketorvet, tågstation och busshållplatser som grannar ger restaurangen ett idealiskt läge för oss. Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag. Vi hoppas att många gäster stannar till för att besöka oss. Hela området har varit och är fortfarande under utveckling. Vi ser verkligen fram emot att avsluta ett spännande år med att öppna vår flagship-restaurang i dynamiska Köpenhamn, säger Christoffer Bergfors, vice vd Max Burgers.

Den nya restaurangen har 140 sittplatser inomhus och 90 platser utomhus. Restaurangens centrala läge är lättillgängligt för gång- och cykeltrafikanter med expresskassor för beställning både i och utanför restaurangen.

 Området runt bron har genomgått en snabb utveckling. Platsen ligger i närheten av Ikea, Posthusgrunden, Fisketorvet och den nya tunnelbanestationen. Restaurangen har en nordisk stil där materialpaletten och inredningen är anpassad till byggnadens speciella karaktär och restaurangens luftiga känsla och rymd. Grått terrazzogolv, ljusa ytskikt och soffor som följer byggnadens runda fasad i varmt trä och ljust skinn.


Öppningsceremonin skedde den 27 november.



Av: Annika Rådlund Källa och foto: Max Burgers