Pontus Frithiof har öppnat ny restaurang på Arlanda
8 Dec 2024
Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof har återigen öppnat en ny restaurang på Arlanda tillsammans med Nordrest. Den senaste restaurangen är Little Italy by Pontus Frithiof, ett casual dining concept som ska funka för hela dagen – från frukost till middag, snabb lunch eller fika. Matmenyn är tydligt indelad i Pizza, Sandwiches, Burgers & Pasta. Vill gästerna inte äta på plats går det bra att beställa som take away. Till maten serveras kaffe, juicer, smoothies, italienskt öl och vin.
– Vi har skapat en meny som tilltalar många och innehåller både italienska klassiker och rätter med en twist från New York. Du kan välja mellan säkra kort som pasta carbonara, pizza salame eller en klassisk NYC Burger. Signaturrätter som ravioli ”Osso Buco style”, porchettaburgere och den välkända och numera trendiga italienska smörgåsen ”schiacciata” gör menyn unik mot övrigt utbud på Arlanda, säger Pontus Frithiof.
Restaurangen har öppet alla dagar från kl. 05.00 till 22.00 och rymmer 62 sittplatser samt 5 barplatser. Restaurangchef är Emma Berthas med erfarenhet från Görvälns slott, Teaterbaren och Sabis, köksmästare är Konstantinos Manousaridis som tidigare arbetat på restauranger som Grand Central. Inredningen, designad av Gaia Studio, kombinerar rubyrött och koboltblått med jordnära toner för att skapa en både inbjudande och trygg känsla. Material som terrazzogolv, röd marmor, läder och träpaneler ger restaurangen både värme och elegans.
– Vi ser att Little Italy är ytterligare ett starkt och kvalitativt tillskott av fast food som behövs på Arlanda, säger Thomas Dahlstedt, vd och grundare av Nordrest
Little Italy by Pontus Frithiof ligger på Arlanda Terminal 5, nya marknadsplatsen, 100 meter efter taxfree. Det är Pontus Frithiof och Nordrests andra gemensamma restaurang på Arlanda, efter La Girafe by Pontus Frithiof som öppnade tidigare i år.
8 Dec 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: