Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Pontus Frithiof har öppnat ny restaurang på Arlanda

 
  • Pontus Frithiof vid öppningen av hans nya restaurang Little Italy på Arlanda.

    Pontus Frithiof vid öppningen av hans nya restaurang Little Italy på Arlanda.

  • Little Italy har 62 sittplatser samt fem barplatser och öppnar redan klockan 05 på morgonen.

    Little Italy har 62 sittplatser samt fem barplatser och öppnar redan klockan 05 på morgonen.

Föregående
Nästa
 
Pontus Frithiof har öppnat en ny restaurang, Little Italy by Pontus Frithiof, på Arlanda Terminal 5, där gästerna bjuds på en smakresa där Manhattan möter Italien. Menyn är en kreativ mix av New Yorks och Italiens bästa smaker, med vällagad, casual fast food som ska passa för alla måltider. 

Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof har återigen öppnat en ny restaurang på Arlanda tillsammans med Nordrest. Den senaste restaurangen är Little Italy by Pontus Frithiof, ett  casual dining concept som ska funka för hela dagen – från frukost till middag, snabb lunch eller fika. Matmenyn är tydligt indelad i Pizza, Sandwiches, Burgers & Pasta. Vill gästerna inte äta på plats går det bra att beställa som take away. Till maten serveras kaffe, juicer, smoothies, italienskt öl och vin.

– Vi har skapat en meny som tilltalar många och innehåller både italienska klassiker och rätter med en twist från New York. Du kan välja mellan säkra kort som pasta carbonara, pizza salame eller en klassisk NYC Burger. Signaturrätter som ravioli ”Osso Buco style”, porchettaburgere och den välkända och numera trendiga italienska smörgåsen ”schiacciata” gör menyn unik mot övrigt utbud på Arlanda, säger Pontus Frithiof.

Restaurangen har öppet alla dagar från kl. 05.00 till 22.00 och rymmer 62 sittplatser samt 5 barplatser. Restaurangchef är Emma Berthas med erfarenhet från Görvälns slott, Teaterbaren och Sabis, köksmästare är Konstantinos Manousaridis som tidigare arbetat på restauranger som Grand Central. Inredningen, designad av Gaia Studio, kombinerar rubyrött och koboltblått med jordnära toner för att skapa en både inbjudande och trygg känsla. Material som terrazzogolv, röd marmor, läder och träpaneler ger restaurangen både värme och elegans.

– Vi ser att Little Italy är ytterligare ett starkt och kvalitativt tillskott av fast food som behövs på Arlanda, säger Thomas Dahlstedt, vd och grundare av Nordrest

Little Italy by Pontus Frithiof ligger på Arlanda Terminal 5, nya marknadsplatsen, 100 meter efter taxfree. Det är Pontus Frithiof och Nordrests andra gemensamma restaurang på Arlanda, efter La Girafe by Pontus Frithiof som öppnade tidigare i år.




Av: Annika Rådlund Källa och foto: Pontus Group
www.pontusfrithiof.com