En svensk bar på listan över de femtio bästa i världen
Tjoget i Hornstull i Stockholm, med sin karaktäristiska bar, firar 5 år på 50 Best Bars.
Tjoget ligger på plats 36 på listan över världens främsta cocktailbarer.
Tjoget öppnades för åtta år sedan och drivs av samma krögare nu som då. På bilden Axel Söderström, Niklas Forslin, Leo Lahti och Hedda Bruce.
6 Nov 2020
50 Best Bars är världens mest prestigefyllda ranking för cocktailbarer och än så länge är det bara en svensk bar som tagit sig in på listan - och det är Tjoget i Hornstull som i år kvalar in på plats 36.
Tjoget öppnades för åtta år sedan och drivs av samma krögare nu som då. Den här kontinuiteten menar Andreas Bergman och Joel Söderbäck är nyckeln till att de är kvar på listan år efter år - och fortfarande inte fått sällskap av någon annan svensk bar. Istället för att som många inom bartender-skrået bryta upp och börja om på ett nytt ställe efter ett par år, har de förfinat sitt koncept och adderat talang som gjort Tjoget ännu bättre. Exempelvis delägaren Simon Åhnberg och barchefen Leo Lahti.
–Under åtta år har Tjoget blivit en väldigt tydlig plats inom vars väggar vi kan utvecklas, göra om, experimentera och vara fria att göra det vi vill. Den här blandningen av kontinuitet och föränderlighet är förmodligen en av de största anledningarna till att vi fortfarande är ensamma svenskar på listan. Det, hårt jobb och att vårt team är så sjukt bra på sina jobb, säger Andreas Bergman, grundare och delägare.
Både framför och bakom sig på listan har Tjoget några av världens mest mytomspunna barer. Gemensamt för dem är att de flesta är utpräglade cocktailbarer, exklusiva platser att enbart dricka cocktails på. Med sitt café, sin cocktailbar, vinbodega, matsal, blandade publik och framåt natten ganska röjiga stämning, är Tjoget en udda fågel i samlingen.
–Vi har alltid varit och vill alltid vara en mötesplats för alla, oavsett ålder, bakgrund och kön. Här ska man kunna uppleva mer än enbart en drink före eller efter något annat. Här kan alla mötas för att umgås, äta, dricka och festa på ett mer avslappnat sätt än hos många av våra internationella kollegor, säger Joel Söderbäck, grundare och delägare.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Tjoget
https://www.worlds50bestbars.com
6 Nov 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: