Här är de åtta finalisterna i Årets Kock 2021
16 Jun 2021
-Vi har fått ta del av och smaka på hela 32 rätter idag där många håller en mycket hög nivå. Det har inte varit enkelt att utse de 8 kockar som nu går vidare till final men det känns som vi har fått fram ett fantastiskt starkt finalfält, säger Tommy Myllymäki, Juryordförande.
Dagens tävlingsuppgifter har varit att under 2,5 timmar laga upp en kall och en varm rätt med gös och röding som huvudråvaror. Utöver gös och röding ska rätterna innhehålla vit och grön sparris men inte i samma rätt. Under hela dagen bedöms de tävlande på hur de arbetar i köket med metod, handlag och logistik.
Här är finalisterna till Årets Kock 2021
Christian Siberg - Omaka, Stockholm, 357,5 poäng
Anders Isaksson - Compass Group, Stockholm, 310 poäng
Louise Johansson - Luckan & Lådan, Göteborg, 297,5 poäng
Luqaz Ottosson - Restaurang ROT, Gotland, 290 poäng
Henric Herbertsson - SK Mat & Människor, Göteborg, 282,5 poäng
Gustav Leonhardt - Agrikultur, Stockholm, 280 poäng
Martin Karlsson - Grenna Hotell, Gränna, 257,5 poäng
William Brittsjö - Ricordi, Stockholm, 205 poäng
Idag presenterades även den första finaluppgiften: att laga en varm huvudrätt på gul lök som huvudråvara.
- Gul lök är en spännande och intressant råvara som kan varieras på många sätt. I den här uppgiften kommer den gula löken att få spela huvudrollen, säger Tom Sjöstedt, Tävlingsledare.
Tävlingen Årets Kock 2021 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Juryordförande för Årets Kock 2021 är Tommy Myllymäki. Finalen i Årets Kock sker den 16 september.
Av: Annika Rådlund Källa: Årets kock
Foto: Foto Samuel Unéus
16 Jun 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fabriken by Pontus Frithiof öppnar i Nacka Strand
"Vi är inspirerade av lokalernas industriromantiska charm men vill också bjuda på en upplevelse bortom det förväntade"
-
Hjortviken Country Club öppnar idag
Hotellet satsar på skärmfria hotellrum
-
Strawberry utökar i Danmark
"Hotellet har ett magiskt läge"
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”