Hotell Kristina vann ekoutmaningen
3 Dec 2019
Av de restauranger som varit med i undersökningen, finns det största utbudet av ekologisk mat och dryck på Hotell Kristina. Restaurangen har dubbla KRAV-märken och serverar hela 65 procent ekologisk mat och dryck.
Kökschef Tobias Strömberg och restaurangchef Robin Eliasson tog emot priset, som delas av hela den stolta personalen. Hotell Kristina segrar för andra året i rad. Tobias Strömberg, som har arbetat på hotellet i drygt 12 år, säger:
- Redan när jag började hade hotellet haft fokus på bra, lokalproducerade råvaror och schysst djurhållning i många år. Idag är vi Svanenmärkta och har som ett av få hotell i Sverige en restaurang med två KRAV-märken. Runt 65% av det ni äter och dricker hos oss är ekologiskt och godkänt av KRAV och det är inget vi planerar att dra ner på utan tvärtom.
Hotellet vill också visa att hållbarhet genomsyrar allt de gör. Exempelvis renoverade man nyss med ekologiska, svenska ekgolv, installerade bergvärme i ett av de tre funkishusen, jobbar mot matsvinn, har företagselbil, egen bikupa, en bar med enbart ekologiska viner, ekologisk öl och ekologisk läsk samt svenska spritsorter, är Svanen-certifierade mm.
Informationscentrum för Ekologiska Produkter EkoMatCentrum, är en ideell förening med syfte att verka för en hållbar utveckling i livsmedelskedjans alla led. Föreningen verkar genom att sprida information om ekologiska produkter och därmed bidra till en ökad konsumtion av ekologiska livsmedel. EkoMatCentrum vill verka för att små och stora företag i livsmedelskedjans alla led ställer höga miljökrav vid köp och handel med livsmedel.
Familjeägda Hotell Kristina ligger i Sigtuna stad 15 minuter från Arlanda. Hotellat har 62 hotellrum för 87 gäster och 13 möteslokaler med plats för 2-130 personer. Miljö och hållbarhet genomsyrar hela verksamheten, som är SVANEN-certifierad och har dubbla KRAV-märken. Det innebär att över 60 % av det som serveras är KRAV-märkt eller ekologiskt.
3 Dec 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Wedholms Fisk firar 40 år med gästspel av Johan Jureskog
"Med Johan vill vi gå så långt utanför den vanliga menyn som möjligt"
-
Recept: Mac n’ Cheese Fusion med het vitlök och krispig salvia
Pastarecept med cheddarostcréme
-
Pontus Frithiof at Bro Hof startar vid årsskiftet
"Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att skapa en plats som erbjuder en oslagbar upplevelse"
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"