Hotellsamarbetet har resulterat i 13 000 kvadratmeter mindre plast
3 Dec 2020
Tidigare användes upp till 15 meter plast per rullbur för att bland annat hålla varorna på plats, men det har visat sig att med SRS-backar, lite kreativitet och ett par extra spännband fungerar det ändå.
– Vi får inte glömma bort vår planet. Den ska fortsätta att snurra även efter denna prövning och därför tycker vi att det är viktigt göra vad vi kan för klimatet. Att minska användningen av plast är en sådan sak, säger Kenneth Hellberg, försäljnings- och affärsutvecklingschef på Grönsakshallen Sorunda.
Omställningen har gått bra och idag har Clarion Sign lyckats spara in 12 735 m2 plast sedan projektets start.
– Det är fantastiskt att se dessa siffror, även om de såklart hade varit betydligt högre ett vanligt år. Att initiativet dessutom spridit sig till ytterligare 56 hotell inom Nordic Choice Hotels är jättekul! Vår förhoppning är att burar utan plast ska bli branschstandard, kommenterar David Viklund, Assistant General Manager, Clarion Hotel Sign.
Under året som gått har ytterligare ett par kedjekunder hört av sig till Grönsakshallen Sorunda med önskan om att göra samma omställning.
–Att fler kunder hör av sig och vill vara med är jättekul, att göra hållbara förändringar utan att det påverkar kvalitet och service negativt - det är precis så vi vill jobba, avslutar Kenneth Hellberg.
3 Dec 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"