Jureskog öppnar ytterligare en restaurang
11 Dec 2020
– Läget intill Max, McDonald's och E4:an är perfekt, säger stjärnkrögaren och grundaren Johan Jureskog.
När Jureskogs öppnade sin första hamburgerrestaurang för drygt två år sen var målet att göra extra goda snabbmatsburgare med lågt miljöavtryck, till ett överkomligt pris. Köttet som kommer från svenska mjölkkor och aldrig fryses ner. Det är en erfarenhet han tar med sig från sin hyllade lyxkrog AG.
– Kött från utvalda svenska mjölkkor har mer smak, och är min personliga favorit, säger Johan Jureskog. Eftersom korna också ger mjölk under flera år gör de ett mindre klimatavtryck, vilket är prioriterat på Jureskogs.
Planen är att restaurangen ska öppna hösten 2021 i norra delen av Gränbystaden. Hamburgerrestaurangen kommer att erbjuda drive thru och förutom traditionella burgare servera många vegoalternativ samt ha utskänkningstillstånd.
– Vi är väldigt glada att Jureskogs öppnar i Gränbystaden, säger Charlotta Gustafson, Head of Leasing på Atrium Ljungberg. Norra delen är en mycket populär restaurangdestination och nu höjs kvalitetsnivån ytterligare ett snäpp.
Gränbystaden är Uppsalas andra stadskärna med bostäder, underhållning, restauranger, service och vård. Under 2019 serverades cirka 2,5 miljoner måltider på nära trettio restauranger och caféer.
Hyresavtalet med Jureskogs är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.
Av: Annika Rådlund Källa: Atrium Ljungberg
Foto: Torbjörn Kihlberg
11 Dec 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"