Kock till Hammarbygårdens kök
12 Mar 2024
T
Tjänst och arbetsplats
Kock till Hammarbygårdens kök
Är du utbildad kock, har ett brinnande matintresse och tycker om att inspirera kollegor? Har du har passion för mat lagad från grunden och ett driv för att utveckla verksamheten med gästen i fokus? Då ska du söka tjänsten som kock hos oss! Det är ett arbete som är roligt, varierande och ett viktigt arbete där du verkligen gör skillnad.
Kostavdelningen
Inom Kostavdelningen i Karlskrona kommun tillagas dagligen cirka 12 000 lunchportioner till våra 63 kök som består av både förskolor, skolor och omsorgen. I Karlskrona kommun ser vi maten och måltiden som en del i ett större sammanhang. Vad vi äter, när vi äter och hur våra måltider ser ut påverkar vår hälsa och vårt välbefinnande både idag och på lång sikt. Vi ska därför erbjuda goda förutsättningar för att främja hälsa och välbefinnande sett i ett livslångt perspektiv. Att den mat som serveras är näringsriktig och att råvarorna är av god kvalitet måste ses som en självklarhet.
Måltiden som helhet är dock inte bara en fråga om energi och rätt anpassade näringsämnen vid rätt tidpunkt. Det är också en källa till glädje och social kontakt och ska erbjuda en stunds avkoppling i vardagen. En förutsättning för att kunna uppskatta måltiden är att maten är väl tillagad, upplagd och serveras på ett aptitligt sätt samt att service och bemötande är bra.
Vi värnar om vår miljö och eftersom allt vi äter påverkar miljö och klimat strävar vi mot att servera klimatsmarta måltider.
Tycker du som vi när det gäller måltider och service? Då söker du till oss och kanske blir vår nya medlem i vårt fantastiska team!
Hammarbygården
Köket lagar och serverar dagligen middag till ca 250 pensionärer samt kvällsmåltid till ca 100 pensionärer. Restaurangen är öppen varje dag och där serveras ca 50 middag dagligen.
Arbetsuppgifter
I uppdraget som kock bär man ett ansvar över både beredning, tillagning och servering av goda, säkra och näringsrika måltider med hänsyn till miljön. Andra viktiga arbetsuppgifter som tillkommer är ansvaret över specialkost, brödbakning, delaktig i planering av matsedel och inköp, öppensinnad för tillagning av nya maträtter samt den dagliga hanteringen av både disk och städ av kök och matsal.
Kvalifikationer
• Tjänsten kräver kockutbildning inom storkök/restaurang eller erfarenhet som av arbetsgivaren värderar likvärdig.
• Erfarenhet av att laga mat i stora mängder erfordras.
• Stor kunskap/passion för matlagning, matkvalitet, miljötänk samt med gästen i fokus.
• Stor förståelse och kunskap om allergier
Du ska ha lätt för att samarbeta, är serviceinriktad och är ansvarstagande. Tjänsten kräver god fysik. Du har goda kunskaper att tala, skriva och läsa svenska språket.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Anställningen
Anställningsform: Tillsvidare, heltid
Arbetstid: måndag-söndag, Köket har öppet alla årets dagar.
Tillträde: Enligt överenskommelse
För att få arbeta i Karlskrona kommuns kök krävs att du kan uppvisa ett utdrag ut belastningsregistret. Du kan beställa ett registerutdrag, här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2024. Rekryteringen kan komma att ske löpande.
Kontaktpersoner
Ola Walter, enhetschef, 0455-30 40 98
Facklig kontaktperson
Roger Thelin, Kommunal 0455-30 41 23
Förmåner
I Karlskrona kommun har du som medarbetare ett flertal förmåner. Några av de förmånerna är extra semesterdagar när du når en viss ålder, friskvårdsbidrag, möjligheten att gratis simma i någon av kommunens simhallar och ett riktigt bra tjänstepensionsavtal. Du kan läsa mer om våra förmåner här, www.karlskrona.se/kommun-och-politik/jobba-hos-oss/formaner/.
12 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"