Kocken Tareq Taylor blir årets julvärd i TV
27 Okt 2021
Tareq Taylor älskar julen, och är mer än laddad inför uppdraget.
– Att vara julvärd på SVT är kanske det finaste man kan få göra. Jag älskar julen. Och att få fira julafton tillsammans med tittarna i år, det känns stort på riktigt. Och lite pirrigt, säger han.
Med rötterna i flera kulturer brukar Tareq Taylor passa på att dra ut på sin favorithögtid. Det blir svensk jul på julafton och engelsk på juldagen. En rolig jultröja åker gärna på och han vill ha sina nära och kära omkring sig. Det ska dofta glögg och finnas gott om julmat och julgodis, och gärna ligga ett stearinljusskimmer över julen. Och Tareq vill att man ska ha roligt.
– Jul ska vara kul. Jag tycker julen ÄR rolig. Och det hoppas jag kunna förmedla till tittarna på julafton.
Eva Beckman, programdirektör på SVT, är nöjd över valet av årets julvärd:
– Tareq Taylor utstrålar värme och glädje, och han har förmågan att beröra. Jag vet att många av oss gärna skulle fira julafton med honom. Och nu får vi ju verkligen möjlighet att göra det.
Tareq Taylor har arbetat som kock sedan 1980-talet. Han har drivit ett flertal restauranger och gett ut flera böcker om mat, varav flera har belönats med priser. Tareq har medverkat i många olika radio- och tv-program.
Klockan 15.00 på julafton tänder Tareq Taylor ljuset i TV-rutan, precis som traditionen bjuder.
Av: Annika Rådlund Källa: SVT
Foto: Cecilia Wikbladh
27 Okt 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: