Lakrits på menyerna i Helsingborg
17 Aug 2020
Lakritsfabriken har länge jobbat med att visa upp lakritsens allsidighet genom kryddserier och ett större utbud av lakritsråvaror i sitt sortiment. Nu vill även Lakritsfabriken visa Helsingborgarna hur lakrits faktiskt smakar när det används i ett till synes ganska udda användningsområde som matlagning tillsammans med några av Helsingborgs restauranger.
– Vi vill att lakritsen ska bli en del av det vardagliga köket för att utveckla smakerna i maten och få fler att känna skillnaden. Jag har själv arbetat som kock och älskar hur lakritsen ger en mustig och fyllig smak samt utvecklar de andra kryddornas smaker” säger Martin Jörgensen, grundare av Lakritsfabriken i Ramlösa AB.
Under helgen kommer några av Helsingborgs restauranger delta med en meny med lakrits som kommer säljas under helgen. Alla krogar och restauranger väljer själva hur dem vill använda lakritsen i sina rätter där alla får experimentera med råvarorna så mycket de vill.
Helsingborg – med smak av lakrits kommer att visa upp lakritsens goda smak på flera olika sätt där drinkar, söta desserter och lyxiga maträtter kommer att få en twist med lakrits på Helsingborgs mest kända krogar.
– Vi vill hitta något unikt som lockar både Helsingborgarna och turister att besöka vår vackra stad för att äta gott och se vårt stora utbud av restauranger. Genom ”Helsingborg – med smak av lakrits” vill vi visa upp dessa nya smaker som lakritsen ger och hur restaurangerna skapar nya smaker med unika råvaror” säger Elin Perlelin, event och marknadsansvarig på Lakritsfabriken.
Lakritsfabriken har sedan tidigare ett samarbete med Helsingborgs stad där det under sommaren och de kommande närmsta åren växer lakritsrot mitt på sundstorget i centrala Helsingborg. Även detta för att visa att lakrits är så mycket mer än bara svarta godisbitar och hur vi kan förgylla alla dess användningsområden.
Arrangemanget kommer att ske under torsdagen den 1 oktober till lördagen den 3 oktober.
Om Lakritsfabriken
Lakritsfabrikens sortiment innehåller flera produkter med olika smaksättningar samt lakritsråvaror för matlagning, bakning och desserter. Lakritsfabriken i Ramlösa drivs av Martin Jörgensen, tidigare kock och sommelier, och distribueras på den svenska marknaden av systerföretaget ScandChoco AB.
17 Aug 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: