Max lanserar Frisco BBQ Chipotle
11 Jan 2024
–Redan för 16 år sedan påbörjade jag resan att ta fram receptet till den perfekta BBQ-burgaren. Detta efter en burgarresa till USA tillsammans med bröderna Bergfors då vi smakade alltför många BBQ-burgare som inte föll oss i smaken då det lätt blir för smakintensivt och sött. Då visste jag inte hur lång tid, kraft och dedikering det krävdes för att hitta de rätta ingredienserna för en fulländad smakbild. Nu kan vi äntligen presentera en burgare men den perfekta såsen med en rökighet utan för mycket sötma. Hemligheten är även att hitta rätt tillbehör som passar ihop med den smakintensiva såsen. Frisco BBQ Chipotle gör just detta på ett mästerligt sätt, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.
Frisco BBQ Chipotle består av Friscobröd, svenskt nötkött, bacon, cheddarost, isbergssallad, en smakrik chipotlesås, majonnäs, krispiga lökringar, saltgurka och picklad rödlök som ger en syrlig och krispig smak. Burgaren går också att få med Crispy Supreme, Plant Beef, Grilloumi eller Grand Chicken.
Frisco BBQ Chipotle serveras från och med den 11 januari på samtliga Max-restauranger.
Vad är Chipotle? Chipotle är en krydda som ofta används i mexikansk matlagning. Det är en torkad och rökt jalapeño-chili som ger en unik och kraftfull smak till maträtter. Kryddan säljs vanligtvis i pulverform eller som konserv. Chipotle-kryddan ger en rökig och kryddig smak till maten, och används ofta i marinader, såser, grytor och på grillat kött. Det är en populär krydda bland matentusiaster och används i många olika kök runt om i världen.
11 Jan 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"