Nu avgörs tävlingen Årets Konditor
10 Nov 2021
Finalen av Årets konditor 2021 äger rum 11-12 november på Stockholmsmässan. Vinnaren blir då svensk mästare för professionella konditorer.
Tävlingen har funnits sedan 1988 och enligt tradition präglas årets final av ett noga utvalt tema. I år ska de tävlande utgå från temat Fenomen. De ska på tio timmar, fördelat över två dagar, skapa totalt 5 tårtor, 30 bakelser i 3 olika varianter samt 10 stycken tallriksdesserter. Både teknisk skicklighet, smakprecision och kreativ höjd där minsta detalj räknas.
– Jag är otroligt nyfiken på hur årets finalister kommer att tolka årets tema Fenomen, där bara fantasin sätter gränserna. Efter ett år kantat av pandemi, där många konditorier befunnit sig i ett pressat läge, så är Årets Konditor efterlängtad i branschen. Just därför är det upplagt för att årets final ska bli en riktig show där de tävlande redan visat att de håller allra högsta nivå. Om de är hälften så förväntansfulla som jag är så är vi garanterade en final utöver det vanliga, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar tävlingen Årets Konditor.
Tävlingen arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och avgörs under två dagar. Finalen avgörs inför publik och samtliga tårtor, bakverk och desserter bakas på plats och bedöms av en smakjury och en metodjury.
Finalisterna i Årets Konditor 2021
Jimmy Wollberg, bor i Olofstorp, driver Berzelii choklad i Göteborg och lärare på Yrgo i Göteborg
Sara Nilsson, bor i Lerum, arbetar på Roots Foodmarket i Göteborg
Kasper Kleihs, bor i Sundbyberg, arbetar på Etoile i Stockholm
Jessica Pettersson, bor och arbetar i Stockholm, Gateau
Andreas Modd, bor och arbetar i Nynäshamn, Chokladhuset
Segraren tår 40 000 kr samt en Varimixers Teddy. Under ett års tid får vinnaren representera branschen och bära den titeln Årets Konditor.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Sveriges bagare & konditorer
10 Nov 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"