Ny styrelse för Årets Kock ger nya möjligheter
11 Nov 2019
– Det är en stark laguppställning och jag ser fram emot att ta mig an de möjligheter och utmaningar vi har framför oss tillsammans med den nya styrelsen, säger Inger Myresten, ordförande Årets Kock AB.
IMalin Söderström, Karl Ljung och Thomas Sjögren är tar nu plats i styrelsens för Årets Kock AB.
– Det är tydligt att våra nya ägare verkligen vill vara en positiv kraft för utvecklingen av svensk gastronomi då både Patrik Hansson och Fredrik Spendrup tackade ja till en plats i styrelsen, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock. Det är även viktigt med en bred förankring i branschen, därför är det extra kul att få med Malin Söderström i styrelsen.
Årets Kock har format svensk matkultur sedan starten 1983. Årets Kock AB:s huvudsakliga verksamhet är att driva tävlingen Årets Kock - SM i professionell matlagning. Med de nya ägarna och genom den nya styrelsen intensifieras arbetet med att utöka verksamheten ytterligare och fortsätta leda svensk gastronomi in i framtiden.
Den nya styrelsen består av:
Inger Myresten, marknadschef, Arla Styrelseordförande
Mårten Lyth, kommunikationsdirektör, Spendrups
Patrik Hansson, vd Arla Sverige
Fredrik Spendrup, vd Spendrups
Karl Ljung, Årets Kock 1999 och L’avventura
Thomas Sjögren, Årets Kock 2015 och Grano
Malin Söderström, Restaurang Moderna Muséet, the Fishery och Systrarna Söderström.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets kock
11 Nov 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"