Ny takbar öppnar i centrala Stockholm
13 Maj 2019
Le Hibou är en elegant bar och terass med umgänge i fokus. Interiören är inspirerad av en exklusiv parisisk våning. Inredningens färgskala går i neutrala toner och väggarna är klädda i handgjorda träpaneler. Djupa sittmöbler tillsammans med en unik belysning och taktila material skapar en inbjudande atmosfär. Terrassen som löper längs hela rummet har utsikt över Strandvägens takåsar och Nybrovikens vatten. I baren serveras specialkomponerade cocktails med ett stort urval av alkoholfria drinkar. I baren finns även en ny alkoholfri sprit som gör det möjligt att avnjuta klassiska drinkar som alkoholfria alternativ.
- Le Hibou är resultatet av en vision som vi länge har burit på men som vi avvaktat rätt tillfälle för att färdigställa och presentera. Bank Hotel är Stureplansgruppens vision av ett livsstilshotell där inspiration har hämtats från resor runtom världen, säger Stureplansgruppens VD och huvudägare, Vimal Kovac.
Le Hibou betyder uggla på franska och knyter ann till ugglan i Bank Hotels emblem. Ugglan finns återkommande i byggnadens arkitektur och har så funnits sedan fastigheten användes som bank.
Om hotellet
Bank Hotel är beläget på Arsenalsgatan 6 på Blasieholmen, vars byggnad är från 1910. Byggnaden som uppfördes som bank, är belägen på en lugn gågata ett stenkast från storstadspulsen i Stockholm, precis intill vackra Nybroviken.
Hotellet har sedan tidigare en restaurang och två barer. I den gamla bankhallen ligger restaurang Bonnie’s med en meny inspirerad från Europas kuststäder. De två barerna Papillon och Sophie’s är båda belägna på gatuplan. Papillon är en bar med en internationell atmosfär. Inredningen är inspirerad av bankdirektörens personliga kontor med heltäckningsmattor, djupa clubfåtöljer och väggar klädda i mahogny. Hotellets andra bar, Sophie’s, är en all-day lounge där stockholmare och hotellgäster möts för en after work eller senare drink.
Le Hibou öppnar 17 maj 2019
13 Maj 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Wedholms Fisk firar 40 år med gästspel av Johan Jureskog
"Med Johan vill vi gå så långt utanför den vanliga menyn som möjligt"
-
Recept: Mac n’ Cheese Fusion med het vitlök och krispig salvia
Pastarecept med cheddarostcréme
-
Pontus Frithiof at Bro Hof startar vid årsskiftet
"Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att skapa en plats som erbjuder en oslagbar upplevelse"
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"