Ny takbar öppnar i centrala Stockholm
13 Maj 2019
Le Hibou är en elegant bar och terass med umgänge i fokus. Interiören är inspirerad av en exklusiv parisisk våning. Inredningens färgskala går i neutrala toner och väggarna är klädda i handgjorda träpaneler. Djupa sittmöbler tillsammans med en unik belysning och taktila material skapar en inbjudande atmosfär. Terrassen som löper längs hela rummet har utsikt över Strandvägens takåsar och Nybrovikens vatten. I baren serveras specialkomponerade cocktails med ett stort urval av alkoholfria drinkar. I baren finns även en ny alkoholfri sprit som gör det möjligt att avnjuta klassiska drinkar som alkoholfria alternativ.
- Le Hibou är resultatet av en vision som vi länge har burit på men som vi avvaktat rätt tillfälle för att färdigställa och presentera. Bank Hotel är Stureplansgruppens vision av ett livsstilshotell där inspiration har hämtats från resor runtom världen, säger Stureplansgruppens VD och huvudägare, Vimal Kovac.
Le Hibou betyder uggla på franska och knyter ann till ugglan i Bank Hotels emblem. Ugglan finns återkommande i byggnadens arkitektur och har så funnits sedan fastigheten användes som bank.
Om hotellet
Bank Hotel är beläget på Arsenalsgatan 6 på Blasieholmen, vars byggnad är från 1910. Byggnaden som uppfördes som bank, är belägen på en lugn gågata ett stenkast från storstadspulsen i Stockholm, precis intill vackra Nybroviken.
Hotellet har sedan tidigare en restaurang och två barer. I den gamla bankhallen ligger restaurang Bonnie’s med en meny inspirerad från Europas kuststäder. De två barerna Papillon och Sophie’s är båda belägna på gatuplan. Papillon är en bar med en internationell atmosfär. Inredningen är inspirerad av bankdirektörens personliga kontor med heltäckningsmattor, djupa clubfåtöljer och väggar klädda i mahogny. Hotellets andra bar, Sophie’s, är en all-day lounge där stockholmare och hotellgäster möts för en after work eller senare drink.
Le Hibou öppnar 17 maj 2019
13 Maj 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"