Nytänkande smaker på Max nya burgare
24 Aug 2021
Max chefskock Jonas Mårtensson och hans team har länge haft en koreansk burgare på agendan, men har inte förrän nu hittat rätt smakbalans och struktur.
- Det har varit utmanande att jobba med asiatiska smaker på en burgare. Man använder mycket fermentering i koreansk mat och då är det lätt att sältan eller de mer djupa smakerna tar över. Vi har tittat på att ta fram en koreansk-inspirerad burgare tidigare, men inte känt att vi hittat rätt kvalitet- och smakupplevelse så vi är otroligt glada över hur bra Korean BBQ blev. Kombinationen av den fylliga BBQ-såsen tillsammans med piggheten och den krispiga konsistensen av koriander, saltgurka och de friterade lökringarna skapar en total burgarupplevelse, säger Jonas Mårtensson.
Korean BBQ är har färsk koriander för att pigga upp burgarupplevelsen.
- Gochujang är basen i mycket koreansk mat och så även i vår BBQ-sås, vilket skapar en djup och fyllig smak och då behövs det en ingrediens som piggar upp och bryter av, och där passar färsk koriander perfekt. Den kraftiga smaken från såsen samspelar bra med koriandern, vilket skapar en fin balans i den totala burgarupplevelsen.
Kampanjburgaren Korean BBQ erbjuds i fyra alternativ: svenskt nötkött, halloumi, Spicy Chicken och Delifresh Plant Beef. Burgaren kommer att serveras på Max meny under perioden den 19 augusti – 20 oktober.
24 Aug 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: