Nytänkande smaker på Max nya burgare
24 Aug 2021
Max chefskock Jonas Mårtensson och hans team har länge haft en koreansk burgare på agendan, men har inte förrän nu hittat rätt smakbalans och struktur.
- Det har varit utmanande att jobba med asiatiska smaker på en burgare. Man använder mycket fermentering i koreansk mat och då är det lätt att sältan eller de mer djupa smakerna tar över. Vi har tittat på att ta fram en koreansk-inspirerad burgare tidigare, men inte känt att vi hittat rätt kvalitet- och smakupplevelse så vi är otroligt glada över hur bra Korean BBQ blev. Kombinationen av den fylliga BBQ-såsen tillsammans med piggheten och den krispiga konsistensen av koriander, saltgurka och de friterade lökringarna skapar en total burgarupplevelse, säger Jonas Mårtensson.
Korean BBQ är har färsk koriander för att pigga upp burgarupplevelsen.
- Gochujang är basen i mycket koreansk mat och så även i vår BBQ-sås, vilket skapar en djup och fyllig smak och då behövs det en ingrediens som piggar upp och bryter av, och där passar färsk koriander perfekt. Den kraftiga smaken från såsen samspelar bra med koriandern, vilket skapar en fin balans i den totala burgarupplevelsen.
Kampanjburgaren Korean BBQ erbjuds i fyra alternativ: svenskt nötkött, halloumi, Spicy Chicken och Delifresh Plant Beef. Burgaren kommer att serveras på Max meny under perioden den 19 augusti – 20 oktober.
24 Aug 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"