Pinchos öppnar sin 70:e restaurang
8 Dec 2019
– Pinchos är väletablerade i Sverige, så nu när vi öppnar kedjans 70:e restaurang är det såklart en milstolpe i vår utveckling, säger Jan Wallsin, VD Pincho Nation AB.
Den nya restaurangen som idag öppnar i skidorten Åre har plats för 194 gäster och ligger på Kabinbanevägen, alltså på Ski-in-avstånd alldeles nedanför Åres branta backar. De befintliga restaurangerna i bland annat Göteborg, Berlin, Oslo och Sälen.
– Vi har märkt att det finns ett stort intresse för Pinchos på de platser vi öppnar, inte minst i Köpenhamn där vi öppnade vår andra enhet för en vecka sedan, säger Jan Wallsin.
Stadig expansion
Efter etableringen i Sverige har Pinchos fortsatt växa på den utländska marknaden.
– Det är ett stort tryck på förfrågningar om att öppna upp Pinchos-restauranger, säger Magnus Larsson, etableringsansvarig på Pincho Nation AB. Idag finns vi i alla stora svenska städer, och många av dem har fler än en Pinchos. Nu när vi har fått proof of concept satsar vi stort i de nordiska länderna.
Pinchos etablerades i Göteborg 2012, och redan två år senare öppnades det upp för franchisetagare. Idag är kedjan en av nordens snabbast växande, och det öppnas i snitt två nya restauranger varje månad. Den stadiga expansionen har skapat en stor mängd arbetstillfällen inom restaurangnäringen, speciellt bland unga.
Pinchos är ett app-baserat restaurangkoncept som erbjuder en bred meny av smårätter från hela världens kök. Pinchos grundades 2012 och har vuxit kraftigt med en genomsnittlig försäljningstillväxt på 90% per år sedan 2015. Under 2019 beräknar Pinchos ha 70 restauranger som tillsammans omsätter mer än en miljard kronor. I tillägg till en stark närvaro på den svenska marknaden har bolaget framgångsrikt etablerat enheter i Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Pinchos egenutvecklade app har laddats ner över 3.000.000 gånger. Kedjan besöks av 4.300.000 gäster årligen.
8 Dec 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"