Pontus Frithiof öppnar två restauranger i fjällvärlden
27 Jan 2021
Planen är att restaurangerna ska öppna i december 2021 på SkiStars nya resort SkiStar Lodge Hundfjället i Sälen. De två restaurangerna kommer få olika koncept och inriktningar men erbjuda något för alla med fokus på hållbarhet – god och vällagad mat baserad på närodlade norrländska råvaror med nordamerikanska inslag.
Restaurangernas namn är inte officiella ännu, men det ena ska få Pontus mer traditionella brasseriekoncept, där fokus ligger på närproducerat och en lodgekänsla i inredningen. Menyn kommer erbjuda ett brett utbud med varierande rätter, där grillen blir tongivande med sina tillbehör. Ett brett vin och champagneutbud kommer också finnas här, signerat Pontus Groups chefssommelier Mario E Moroni. Den brasseriliknande restaurangen kommer även få en stor bar, som ska utmärka sig från traditionella barer i fjällvärlden med inslag och från den internationella nöjesscenen.
Det andra konceptet är uppbyggt kring ett spännande ”family-style-koncept”, som fungerar bra för enklare måltider eller en fullskalig middag där menyn hämtar inspiration från alla världens kök. Glatt, spännande och oväntat, men framförallt gott. Här meddelar man att dryckesutbudet kommer att serveras på glas världens länder ska finnas representerade både i baren och på menyn.
Båda restaurangerna kommer servera frukost och lunch med brunchliknande inslag. Stort fokus ligger på att digitalisera båda koncepten för att undvika köbildning och göra gästens helhetsupplevelse ännu bättre. Pontus tillsammans med Marcus Ekman, affärs- och konceptutvecklare Pontus Group, arbetar nu för fullt med projektet och de två koncepten.
– Det känns väldigt spännande och inspirerande att få lansera vårt nya fjällkoncept. Vi ser oss som matkreatörer och skapar våra koncept utifrån ortens förutsättningar och råvaror, alltid med vårt dna. Vårt varumärke kommer att ge destinationen ett mervärde och ge gästerna en helhetsupplevelse som man uppskattar och längtar tillbaka till, säger Pontus Frithiof.
SkiStar Lodge Hundfjället blir en helt ny lodge i Sälenfjällen med ski-in-ski-out-läge. Utvecklingen av SkiStar Sälen till en internationell fjällresort pågår för fullt med toppmodernt boende, Skandinaviens modernaste 8-stolsexpresslift, nya nedfarter och utökade snösystem samt närheten till Sälen-Trysils flygplats, Scandinavian Mountains Airport.
SkiStar Lodge Hundfjället kommer att bestå av bland annat 153 rum, 786 bäddar, konferensutrymmen, SPA, gym, SkiStarShop och flera restauranger. Planerad invigning är hösten 2021.
– Vi är mycket glada och stolta över samarbetet med Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt, som alltid levererar hög kvalitet och service. I vår gemensamma storsatsning kan vi erbjuda hotellets gäster och besökare det bästa inom boende, mat och dryck samt minnesvärda fjällupplevelser året om. Med denna satsning tar vi ytterligare ett kliv att göra SkiStar Sälen till en internationell högklassig fjällresort, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef Skistar.
Sedan 2015 Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group, och Thomas Dahlstedt, huvudägare till Nordrest, haft ett nära samarbete. Formerna för samarbetet har under åren varierat, men de senaste åren har ett franchise-liknande upplägg formats, där Nordrest är avtalspart och ansvarar över den dagliga driften medan Pontus sätter sitt signum genom att utforma koncept och menyer.
Dessa restauranger är: Pocket by Pontus-restaurangerna i Stockholm, på Lidingö och i Göteborg samt Pocket Caféi DN-skrapan, Tidningshuset by Pontus, Pic Poc på AC Marriott Hotel Stockholm samt La Girafe på Kungsholmen
Pontus Groups helägda verksamheter är; Pontus in the Air på ärbelägna på Stockholm-Arlanda Terminal 5, Atelier 23 i DN-skrapan, Accelerator Café by Pontus och Pocket Café by Pontus Norrsken House, somdrivs av bolaget Pontus Frithiof City Venues.
Av: Annika Rådlund Källa: Pontus Group
Foto: SkiStar Lodge Hundfjället och Shimoda media
27 Jan 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"