Recept: Het sås och drink med bourbon
5 Jul 2019
Med den heta såsen har kockarna skapat en skapat en sydstatsinfluerad kycklingrätt med tydliga toner av Bulleit Bourbon. Receptet på Bulleit Bourbon Hot Sauce och drinken Spicy julep kommer här:
Bulleit Bourbon Hot Sauce
Du behöver:
• - En mixer
• - En kniv
• - En skärbräda
• - En ananas
• - Lite salt – eller så mycket salt som du vill!
• - 2,5 dl chili (välj din favoritsort t.ex. Jalapeños eller Aji Amarillos)
• - 5 st vitlöksklyftor
• - 2,5 dl rödlök
• - 1,5 dl citronjuice
• - 1 msk svartpeppar
• - 5 dl äppelcidervinäger
• - En skvätt olivolja
• - 1,5 dl Bulleit Bourbon eller Bulleit Rye
Skär ananasen i delar och grilla den så att den karamelliserad. Sedan skär du upp chili. Du bestämmer om du vill behålla kärnorna eller inte. Skär löken och skala vitlöken. Häll i vinäger och citronjuice i mixern tillsammans med salt och peppar.
Addera samtliga ingredienser (lök, vitlök, grillad ananas, chili) i mixern. Mixa! Nu har du din Hot Sauce! Bara en sak som saknas. Koka upp såsen i en kastrull, addera Bulleit Bourbon eller Bulleit Rye. Låt såsen kylas, addera whiskeyn.
Drinken Spicy julep
En handfull knippe mynta
4 cl Bulleit Bourbon Hot Sauce
7 cl Bulleit Bourbon
3 cl Socker
3 skvättar Angostura Bitter
1 syltburk
Mortla myntan och lägg i en syltburk. Addera socker, hot sauce och Bulleit Bourbon samt ett par skvättar Angostura Bitter efter smak. Toppa med is (gärna krossad) och rör runt drinken. Garnera med myntablad och chilipulver.
Under hela juli serverar BBQ-restaurangen Brisket & Friends denna specialkomponerad hot sauce baserad på Bulleit Bourbon, chili och ananas.
Brisket & Friends har två restaurangerm en på Upplagsvägen 18, Årsta och på Upplandsgatan 7, Stockholm.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Brisket & Friends
5 Jul 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Wedholms Fisk firar 40 år med gästspel av Johan Jureskog
"Med Johan vill vi gå så långt utanför den vanliga menyn som möjligt"
-
Recept: Mac n’ Cheese Fusion med het vitlök och krispig salvia
Pastarecept med cheddarostcréme
-
Pontus Frithiof at Bro Hof startar vid årsskiftet
"Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att skapa en plats som erbjuder en oslagbar upplevelse"
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"