Så serverar du Blossa 24 enligt Blossas Chief Blender
11 Sep 2024
Den magiska atmosfären från det skotska höglandet ligger till grund för designen och illustrationen på årets flaskor.
– Precis som vår svenska glöggtradition är whiskyn en viktig del av Skottlands historia och kulturarv. Årets glögg blir därmed en hyllning till dryckeshantverket. När vi experimenterade med smakerna visade det sig att whiskyn inte bara var ett spännande inslag utan den harmoniserade också utmärkt med kryddorna i glöggen, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.
Den alkoholfria årgångsglöggen gör comeback
Efter förra årets debut kommer även årets årgångsglögg i en alkoholfri tappning. I Blossa 24 Alkoholfri har glöggkryddorna dragit i whisky för smak och vinet har sedan avalkoholiserats. Detta gör att smak och karaktär bibehålls på bästa möjliga sätt även efter att alkoholhalten på 0,5% säkerställts.
Så serverar du Blossa 24 enligt Blossas Chief Blender
– Allra bäst serveras den som du serverar din whisky – i ett lågt whiskyglas rumstempererad eller med en stor isbit. Som tilltugg föreslår jag något salt snarare än sött, till exempel nötter, säger Åsa Osvärn.
Blossa 24 kommer som en starkvinsglögg (15%) och en alkoholfri glögg (0,5%), båda i 750 ml glasflaska. Starkvinsglöggen finns i Systembolagets beställningssortiment från den 11 september. Den alkoholfria släpps 1 november. Under november och december kommer man under utvalda lördagar kunna få sin alkoholfria flaska graverad i varuhuset om man köpt den hos ROT. Precis som förra året kommer Blossa alkoholfri även vara en del av NK;s julskyltning på
Hamngatan i Stockholm
11 Sep 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: