Sju nya fartygsviner utvalda för 2023–2024
1 Feb 2023
–Våra nya fartygsviner följer de senaste vintrenderna både sett till kvalitet och stil. Vinerna väljs ut av vårt vinteam bestående av restaurang- och taxfree-personal från alla våra fartyg. Vi fokuserar vid urvalet på framför allt kvalitet och hur vinerna passar till olika maträtter. Självklart tar vi också hänsyn till kundernas önskemål. I år provsmakade vi hundratals olika viner innan vi hittade de bästa, säger Ossi Ruusunen, Restaurant Category Manager på Viking Line.
Vinerna finns till försäljning på samtliga fartyg från och med februari månad. Fartygsvinerna utses i hård konkurrens bland hundratals olika viner, alltid för två år i taget. Ledorden är kvalitet, mångsidighet och trendighet. Samtidigt har vin blivit den mest sålda produktkategorin i rederiets taxfreebutiker.
Viking Line har valt ut nya fartygsviner för perioden 2023-2024. På listan finns torr och fräsch tysk riesling, fylligt mjukt rödvin från Portugal samt högklassigt bubbel från Champagne och Katalonien.
Viking Lines nya portugisiska rödvin Defesa do Esporão Tinto är en ypperlig kompanjon till exempelvis kötträtter och grillade grönsaker. Den fräscha tyska rieslingen Neiss Riesling Trocken passar perfekt till bland annat fisk- och skaldjursrätter.
Fartygschampagnen valdes också den här gången ut i samarbete med Finlands första Master of Wine, Essi Avellan. Både champagnen Laurent-Perrier Brut L-P och det katalanska mousserande vinet I Heart Cava fungerar lika bra som aperitif som till mat.
–Mousserande viner och champagne är utmärkta måltidsviner, eftersom syran i dem gör att de passar ihop med verkligt många olika smaker. Glädjande nog väljer våra kunder numera ofta vin per glas, eftersom de vill smaka på nya viner och pröva olika smakkombinationer, säger Ossi Ruusunen.
Vin den mest sålda produktkategorin i Viking Lines taxfreeVin har gått om kosmetika, starka alkoholdrycker och godis och blivit den mest sålda produktkategorin i Viking Lines taxfree-butiker.
–Våra resenärer är väl medvetna om vinsortimentets höga kvalitet och prisvärdhet. Hos oss är vinerna alltid minst en fjärdedel billigare än på fastlandet, ibland till och med hälften så dyra som i land. Våra temaveckor, bland annat rieslingveckorna som börjar i februari, brukar också locka resenärer, säger Mats Kotka, Head of Retail Operations på Viking Line.
Viking Lines vinsortiment utökas och utvecklas kontinuerligt utifrån kundernas önskemål. Viking Line fortbildar också restaurang- och taxfree-personalen löpande inom vinområdet.
Av: Annika Rådlund Foto: Tuukka Ervasti
Viking Lines nya fartygsviner 2023–2024
Rött vin: Defesa do Esporão Tinto, Alentejo, Portugal. Ett elegant, rikt och intensivt rött vin från Alentejo i södra Portugal. Ett utmärkt val till kötträtter och grillade grönsaker.
Champagne: Laurent-Perrier Brut L-P, Champagne, Frankrike. En fruktig champagne med fina rostade noter från det berömda champagnehuset Laurent-Perrier. Ett utmärkt val som aperitif och till mat.
Mousserande vin: I Heart Cava, Katalonien, Spanien. Ett lätt och fruktigt mousserande vin med krispiga toner av citrus. Ett utmärkt val som aperitif och till mat.
Bufféviner (rött, vitt och rosé): MIA, Freixenet. En modern, ungdomlig och fräsch vinserie från Spanien. Framställda av landets ursprungliga druvsorter. Vinerna passar särskilt bra till Viking Lines bufférätter.
1 Feb 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: