Söderhallarna tar nytt grepp med kända matprofiler
5 Okt 2021
I mitten av oktober drar Söderhallarna i gång storsatsningen SaluhallLive – digital liveshopping med fokus på mat och dryck. Satsningengörs i samarbete med svenska livevideobolaget Bambuser ochkommer att bjuda på mängder av matinspiration i form av cook-alongsmed matprofiler och handlare, intervjuer, korta kurser och möjlighet att köpa maten.
Christin Kashou kommer utmana tittarna att prova nya produkter i den asiatiska butikens stora och outforskade utbud. Vidare kommer komikern och fd kocken Nisse Hallberg bjuda in till en cook-a-long med en Mystert Box. Ingredienserna till live-sändningarna kommer även att gå att förbeställa.
Först ut i Saluhall Live är Melanders Fisk från Söderhallarna och deras grundare, fiskekungen Nisse Molinder. De kommer att duka upp den perfekta skaldjursfrossan och ge ovärderliga tips på hurman bäst kokar kräftor, hur man får upp farten när man skalar och vad som passar att dricka till.
– På Melanders vill vi vara mer än en fiskbutik och restaurang. Vi vill underhålla och överraska våra kunder samtidigt som vi alltid strävar efter att utveckla branschen. Vi var tidiga med krogkassar och förra året anordnade jag fiskskola på YouTube. I Saluhall Live tar vi nästa steg ihop med våra kollegor i Söderhallarna. Nu bjuder vi in hela Sverige till vår skaldjursfrossa, säger NisseMolinder på Melanders Fisk.
Andra hyresgäster som kommer vara med under hösten är bland annat Waipo South och en ny restaurang med fokus på det italienska köket.
Saluhall Live startar 13 oktober och kommer hålla på fram till sommaren 2022. Två gånger i månaden bjuds det på livestreamad matinspiration med olika handlare och matprofiler, där tittarna snabbt och smidigt kan klicka hem produkter direkt i webbshoppen. Satsningen leds av Hela Sverige Bakar-profilen Mattias Celinder. '
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Atrium Ljungberg
5 Okt 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: