Söderhallarna tar nytt grepp med kända matprofiler
5 Okt 2021
I mitten av oktober drar Söderhallarna i gång storsatsningen SaluhallLive – digital liveshopping med fokus på mat och dryck. Satsningengörs i samarbete med svenska livevideobolaget Bambuser ochkommer att bjuda på mängder av matinspiration i form av cook-alongsmed matprofiler och handlare, intervjuer, korta kurser och möjlighet att köpa maten.
Christin Kashou kommer utmana tittarna att prova nya produkter i den asiatiska butikens stora och outforskade utbud. Vidare kommer komikern och fd kocken Nisse Hallberg bjuda in till en cook-a-long med en Mystert Box. Ingredienserna till live-sändningarna kommer även att gå att förbeställa.
Först ut i Saluhall Live är Melanders Fisk från Söderhallarna och deras grundare, fiskekungen Nisse Molinder. De kommer att duka upp den perfekta skaldjursfrossan och ge ovärderliga tips på hurman bäst kokar kräftor, hur man får upp farten när man skalar och vad som passar att dricka till.
– På Melanders vill vi vara mer än en fiskbutik och restaurang. Vi vill underhålla och överraska våra kunder samtidigt som vi alltid strävar efter att utveckla branschen. Vi var tidiga med krogkassar och förra året anordnade jag fiskskola på YouTube. I Saluhall Live tar vi nästa steg ihop med våra kollegor i Söderhallarna. Nu bjuder vi in hela Sverige till vår skaldjursfrossa, säger NisseMolinder på Melanders Fisk.
Andra hyresgäster som kommer vara med under hösten är bland annat Waipo South och en ny restaurang med fokus på det italienska köket.
Saluhall Live startar 13 oktober och kommer hålla på fram till sommaren 2022. Två gånger i månaden bjuds det på livestreamad matinspiration med olika handlare och matprofiler, där tittarna snabbt och smidigt kan klicka hem produkter direkt i webbshoppen. Satsningen leds av Hela Sverige Bakar-profilen Mattias Celinder. '
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Atrium Ljungberg
5 Okt 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fabriken by Pontus Frithiof öppnar i Nacka Strand
"Vi är inspirerade av lokalernas industriromantiska charm men vill också bjuda på en upplevelse bortom det förväntade"
-
Hjortviken Country Club öppnar idag
Hotellet satsar på skärmfria hotellrum
-
Strawberry utökar i Danmark
"Hotellet har ett magiskt läge"
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”