Tacos till nya nivåer med ”Next Mex”
14 Feb 2021
Med inspiration från trendiga taco trucks erbjuder det nya sortimentet en minitortilla gjord på majs och vete som har mer struktur än den vanliga vetetortillan, kryddpaster för grönsaker, kyckling och kött som man blandar ner i stekpannan, en lime- och jalapeñomayo samt tre olika salsor: Taqueria, Peach & Chili och Tomatillo.
Här delar Sana Maria med sig av två goda tacorecept:
Vegotacos med ancho chili & kakao
4 portioner
1 paket Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
2 msk olja
1 blomkålshuvud
1 påse Santa Maria Spice Paste for Veggie Tacos
½ dl vatten
1 huvud hjärtbladsallad
4-6 rädisor
1 dl rostade pumpafrön
1 flaska Santa Maria Tomatillo Salsa
1 burk Santa Maria Lime & Jalapeño Mayo
1. Förbered grönsakerna, skär rädisorna i skivor och grovhacka salladen. Ställ åt sidan på ett fat.
2. Värm bröden i en het, torr stekpanna på medelstark värme, cirka 10 sekunder per sida tills de är lite rostade och puffar upp. Lägg bröden under en kökshandduk för varmhållning.
3. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryt blomkålshuvudet i småbuketter. Lägg blomkålsbitarna i stekpannan och vänta cirka 2 minuter innan omrörning, så de blir rejält brynta. När blomkålen fått fin färg och är lite mjuk, tillsätt Santa Maria Spice Paste for Veggie Tacos och vatten under omrörning. Ta bort ifrån värmen.
4. Ställ fram blomkålen, grönsakerna, salsa och mayo. Låt var och en bygga sina tacos.
.......................................
Saftiga kycklingtacos med guajilo chili
4 portioner
1 ½ paket Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
1 msk olja
500 g kycklinglårfilé
1 påse Santa Maria Spice Paste for Chicken Tacos
1 huvud, hjärtbladsallad
½ paket fetaost/salladsost/white cheese
1 dl svarta bönor, kokta
1 flaska Santa Maria Peach & Chili Salsa
Snabbpicklad rödlök
1 rödlök
½ dl äppelcidervinäger
1 tsk oregano
2 krm salt
1 tsk socker
1. Snabbpicklad rödlök:
Skär rödlöken i tunna skivor och blanda med resten av ingredienserna i en bunke. Rör om ibland och låt stå i minst 20 minuter.
2. Förbered grönsakerna, strimla sallad och smula fetaost. Låt de svarta bönorna rinna av i ett durkslag.
3. Värm bröden i en het, torr stekpanna på medelstark värme, cirka 10 sekunder per sida tills de är lite rostade och puffar upp. Lägg de värmda bröden under en kökshandduk för varmhållning.
4. Hetta upp olja i en stekpanna. Strimla under tiden kycklingen i små bitar. När stekpannan är het lägg i kycklingen och vänta 2–3 minuter innan omrörning för bästa möjliga stekyta. När kycklingen är genomstekt och fått fin färg, tillsätt Santa Maria Spice Paste for Chicken Tacos och rör om. Lägg åt sidan.
5. Servera samtliga ingredienser vid bordet och låt var och en bygga sina tacos.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Santa Maria
14 Feb 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fabriken by Pontus Frithiof öppnar i Nacka Strand
"Vi är inspirerade av lokalernas industriromantiska charm men vill också bjuda på en upplevelse bortom det förväntade"
-
Hjortviken Country Club öppnar idag
Hotellet satsar på skärmfria hotellrum
-
Strawberry utökar i Danmark
"Hotellet har ett magiskt läge"
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”