Tävlingsgruppen för Årets Kock 2021 är utsedd
3 Feb 2021
-Det känns väldigt roligt att ha med både Ulrika Brydling och Florencia Abella som nya namn i årets tävlingsgrupp. Ulrika har under många år varit aktiv i Årets Kock, senast som jurymedlem 2019. Utöver det är hon tävlingsledare för vår ungdomstävling vilket gör att vi stärker banden ytterligare mellan våra olika tävlingar. Florencia har suttit i juryn de två senaste åren. Att vi nu får in hennes gastronomiska kunskap även i tävlingsgruppen stärker tävlingen, säger Andreas Stenberg, VD för Årets Kock AB.
-Vi har fått ihop en fantastisk tävlingsgrupp med olika perspektiv och erfarenheter. Samtliga har mycket god erfarenhet av tävlingen och hur den är utformad, säger Tom Sjöstedt, tävlingsledare för Årets Kock 2021.
Tom Sjöstedt vann Årets Kock 2008 och driver Lilla Ego i Stockholm,Ulrika Brydling är en erfaren kock som tidigare tävlat i Årets Kock. Nu är Ulrika tävlingsledare för ungdomstävlingen Årets Kockelev och driver sin egen verksamhet.
Florencia Abella har arbetat på toppkrogar runt om i världen och är idag köksmästare på Restaurang Ekstedt. Florencia har suttit i Årets Kock jury ett flertal gånger.
Viktor Westerlind vann Årets Kock 2009 och har tidigare arbetat på Franzén men arbetar nu som köksmästare på Aira.
Om tävlingen
Årets KockTävlingen Årets Kock är officiellt svenskt mästerskap i professionell matlagning och har arrangerats sedan 1983. Vinnaren blir svensk mästare, erövrar titeln Årets Kock, får Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj och en prissumma. Tävlingen beskyddare är H.K.H. Prins Carl Philip. Tävlingen Årets Kock arrangeras av Årets Kock AB, vars huvudsakliga uppgift är att driva och utveckla svensk gastronomi.
3 Feb 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"