Tävlingsgruppen för Årets Kock 2021 är utsedd
3 Feb 2021
Tävlingsgruppens uppgift är att utforma upplägget för Årets Kock – SM i professionell matlagning; från anmälan till final inklusive vilka uppgifter de tävlande ska utföra, poäng som respektive uppgift ger och den tid de har på sig.
Tävlingsgruppen som utformar Årets Kock 2021 är Tom Sjöstedt (Årets Kock 2008 & Lilla Ego), Ulrika Brydling (tävlingsledare för Årets Kockelev och Brydlings), Viktor Westerlind (Årets Kock 2009 & Aira) samt Florencia Abella (Ekstedt). Tom Sjöstedt fortsätter som tävlingsledare för tredje året, vilket är hans sista år under nuvarande mandatperiod.
-Det känns väldigt roligt att ha med både Ulrika Brydling och Florencia Abella som nya namn i årets tävlingsgrupp. Ulrika har under många år varit aktiv i Årets Kock, senast som jurymedlem 2019. Utöver det är hon tävlingsledare för vår ungdomstävling vilket gör att vi stärker banden ytterligare mellan våra olika tävlingar. Florencia har suttit i juryn de två senaste åren. Att vi nu får in hennes gastronomiska kunskap även i tävlingsgruppen stärker tävlingen, säger Andreas Stenberg, VD för Årets Kock AB.
-Vi har fått ihop en fantastisk tävlingsgrupp med olika perspektiv och erfarenheter. Samtliga har mycket god erfarenhet av tävlingen och hur den är utformad, säger Tom Sjöstedt, tävlingsledare för Årets Kock 2021.
Tom Sjöstedt vann Årets Kock 2008 och driver Lilla Ego i Stockholm,Ulrika Brydling är en erfaren kock som tidigare tävlat i Årets Kock. Nu är Ulrika tävlingsledare för ungdomstävlingen Årets Kockelev och driver sin egen verksamhet.
Florencia Abella har arbetat på toppkrogar runt om i världen och är idag köksmästare på Restaurang Ekstedt. Florencia har suttit i Årets Kock jury ett flertal gånger.
Viktor Westerlind vann Årets Kock 2009 och har tidigare arbetat på Franzén men arbetar nu som köksmästare på Aira.
Om tävlingen
Årets KockTävlingen Årets Kock är officiellt svenskt mästerskap i professionell matlagning och har arrangerats sedan 1983. Vinnaren blir svensk mästare, erövrar titeln Årets Kock, får Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj och en prissumma. Tävlingen beskyddare är H.K.H. Prins Carl Philip. Tävlingen Årets Kock arrangeras av Årets Kock AB, vars huvudsakliga uppgift är att driva och utveckla svensk gastronomi.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets kock
3 Feb 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fabriken by Pontus Frithiof öppnar i Nacka Strand
"Vi är inspirerade av lokalernas industriromantiska charm men vill också bjuda på en upplevelse bortom det förväntade"
-
Hjortviken Country Club öppnar idag
Hotellet satsar på skärmfria hotellrum
-
Strawberry utökar i Danmark
"Hotellet har ett magiskt läge"
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”