Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
30 Aug 2024
Akvileja, som öppnar den 2 september, kommer bjuda på sallader som inspireras och ändras efter årstiderna, samt rustik fika från restaurangens konditor Linda Dahl.
–Vi startade Akvileja för att Pi och jag insåg att NK behövde ett riktigt bra salladskoncept. Vi vill skapa sallader som vi själva älskar att äta, med en meny som ständigt förändras och följer både vår inspiration och årstiderna.
–Vi är oerhört glada över att Linda Dahl blir en del av Akvileja som kommer bjuda på nya men också traditionella smaker. Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning, och vi vill förmedla en känsla av fart och fläkt men ändå ett uns av lugn – och det känns verkligen som att vi har prickat rätt där, säger Pi Le.
Akvileja slår upp dörrarna den 2 september i Nordiska Kompaniet på plan 4 Hamngatan 18–20. Det kommer endast att gälla drop-in, ingen bordsbokning
Gäster kan njuta av maten både i Akvileja såväl som i Nordiska Kantinen.
30 Aug 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Så serverar du Blossa 24 enligt Blossas Chief Blender
Smaken på årets Blossa är:
-
Internationell kedja har öppnat sitt första hotell i Sverige
"Detta är i linje med vårt strategiska fokus på hållbar tillväxt och ambition"
-
Höstens restetrender
"Svenskarnas höstresor speglar en önskan att förena nya äventyr med bekanta destinationer"
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"