Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
30 Aug 2024
Akvileja, som öppnar den 2 september, kommer bjuda på sallader som inspireras och ändras efter årstiderna, samt rustik fika från restaurangens konditor Linda Dahl.
–Vi startade Akvileja för att Pi och jag insåg att NK behövde ett riktigt bra salladskoncept. Vi vill skapa sallader som vi själva älskar att äta, med en meny som ständigt förändras och följer både vår inspiration och årstiderna.
–Vi är oerhört glada över att Linda Dahl blir en del av Akvileja som kommer bjuda på nya men också traditionella smaker. Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning, och vi vill förmedla en känsla av fart och fläkt men ändå ett uns av lugn – och det känns verkligen som att vi har prickat rätt där, säger Pi Le.
Akvileja slår upp dörrarna den 2 september i Nordiska Kompaniet på plan 4 Hamngatan 18–20. Det kommer endast att gälla drop-in, ingen bordsbokning
Gäster kan njuta av maten både i Akvileja såväl som i Nordiska Kantinen.
30 Aug 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fabriken by Pontus Frithiof öppnar i Nacka Strand
"Vi är inspirerade av lokalernas industriromantiska charm men vill också bjuda på en upplevelse bortom det förväntade"
-
Hjortviken Country Club öppnar idag
Hotellet satsar på skärmfria hotellrum
-
Strawberry utökar i Danmark
"Hotellet har ett magiskt läge"
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”