Vem blir Årets sommarjobbare?
23 Aug 2018
– I restaurangbranschen har det alltid varit möjligt att göra karriär och flera inom Svenska Kulturpärlors ledningsgrupp började precis som jag i serveringen när de var unga. Men eftersom negativa föreställningar lever kvar i äldre generationer smittar det tyvärr av sig när föräldrar ska ge råd till sina barn.
Att det skulle vara en otrygg bransch stämmer inte heller enligt Fredrik Åström.
– Tvärtom, branschen skriker efter personal och alla företag som är anslutna till branschorganisationen Visita jobbar med schyssta anställningar.
Priset Årets Sommarjobbare är en satsning som företaget nu genomför för att visa på branschens seriositet.
– Genom Årets Sommarjobbare uppmanar vi alla restauranger i Sverige att nominera sin bästa sommarjobbare. I september kommer en jury bestående av branschprofiler utse vinnaren. Förutom titeln tävlar man även om en lyxweekend på en av våra pärlor; Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdshus eller Södertuna Slott. Vi hoppas att det kan bli en fin post att bära med sig i CV:t i framtiden!
På sidan aretssommarjobbare.se kan alla restauranger i Sverige nominera sina duktiga sommarjobbare.
Sista dag för nominering är den 31:a augusti på hemsidan, www.aretssommarjobbare.se
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets sommarjobbare
23 Aug 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: