Vi söker Köksmästare till Scandic Örebro Väst, heltid
13 Mar 2024
Vi vill vara det självklara hotellet när man väljer att besöka Örebro. Det gör vi genom att ha en stark servicekultur och ett hotell i toppklass men den allra viktigaste biten är de som gör det otroliga arbetet för vi ska nå dit- våra medarbetare. Därför är vi måna att dagligen uppmuntra varandra och hålla en god stämning i teamet.
Vi söker Köksmästare till hotellet Scandic Örebro Väst.
På Scandic arbetar alla tillsammans för att skapa en gästupplevelse i världsklass under gästens hela vistelse. Som köksmästare är du den som motiverar, driver, utvecklar och engagerar alla i teamet i köket att ta ett stort eget ansvar för att förbättra arbetssätt och service i takt med att omvärlden förändras. Vi är nämligen övertygade om att det är när du får utvecklas och bidra med all din kompetens, som vi överträffar gästens förväntningar och vi får även väldigt roligt på jobbet!
Vad innebär rollen som köksmästare?
Mat och dryck är en viktig del av hotellvistelsen och varje dag samlas våra kökskollegor för att hjälpa varandra att skapa goda matupplevelser. Kökschefens främsta uppgift är att se till att både gäster och anställda trivs samtidigt som vi skapar lönsamhet. Köksmästaren har det övergripande drift- och ledningsansvaret för kök och dess lokaler. Detta inkluderar bland annat:
• Personalansvar inklusive rekrytering, utbildning och utveckling av medarbetare inom avdelningen
• Ansvar för den dagliga driften av avdelningen och de beslut som fattas
• Budget- och resultatansvar inklusive tidshantering, kostnadskontroll och bruttovinst
• Ansvar för kökets kvalitet inklusive utbildning och uppföljning av kvalitetsstandarder samt Scandic mat & dryck koncept
• Ansvar för Egenkontroll, städning och säkerhet
• Bidra till Scandics centrala menyutveckling
• Inköp enligt Scandics leverantörspolicy
• Bidra till en god arbetsmiljö och samarbete med kollegor i köket och med olika avdelningar
• Följa rutiner för ekologiska och kravmärkta produkter och källsortering
• Bidra till att minska matsvinnet
• Se till att lagar, hälso-, miljö- och säkerhetsföreskrifter följs
Vem är du?
Du ser positivt på förändringar och har förmågan att leda andra genom dem, är flexibel och har lätt att se lösningar och att skapa relationer. Du är en ledare, som ser det som självklart att vara närvarande på olika tider och dagar samt har ett helhetsperspektiv i allt du gör. Du ser till nyttan av samarbete, att ge regelbunden feedback och är kommunikativ i din ledarstil. Du planerar din tid och jobbar målmedvetet mot kort- och långsiktiga mål. Som köksmästare och chef hos oss lever du efter vår ledarskapskompass med Inspire, Collaborate, Build trust och Empower som en naturlig del av ditt ledarskap. Du lever våra värderingar och agerar som ett föredöme i din roll. Du har tidigare erfarenhet från att leda andra i en liknande roll samt relevant utbildning och erfarenhet inom servicebranschen. Du har god administrativ förmåga, erfarenhet av ekonomisk planering och uppföljning samt god vana att arbeta i olika systemstöd. Du behöver dessutom ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Dina kvalifikationer som vi vill ha:
• Minst 5 års erfarenhet som köksmästare / Sous Chef
• Ledarerfarenhet är ett krav
• God förståelse för ekonomi inom kök
Information om tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar provanställning. Du rapporterar direkt till hotelldirektör och ingår i ledningsgruppen, där du förväntas bidra till hotellets totala utveckling. Tjänsten omfattar både dag- och kvällsskift under vardagar och helger.
Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Alla ansökningar kommer att behandlas löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag, varför vi ber dig att ansöka så snart som möjligt. I denna rekrytering använder vi oss av personlighetstester som del av urvalet.
Ta med dig dina erfarenheter, ditt engagemang och ditt sätt att tänka till oss – och bidra till en kultur där vi bryr oss på riktigt: om varandra, våra gäster och vår planet. Välkommen till Scandic!
Vi når längre när olikheter bejakas. Hos oss får du utrymme att vara dig själv och utvecklas i den riktning du vill, med trygga villkor och schyssta avtal som grund. Ta med dig dina erfarenheter, ditt engagemang och ditt sätt att tänka till oss - bidra till en kultur där vi bryr oss på riktigt: om varandra, våra gäster och vår planet. Välkommen till Scandic.
Delar du våra värderingar?
BE A PRO BE YOU BE CARING BE BOLD
13 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"