Kändistätt på Mitt kök-mässan

Kockarna på Kockarnas Krog 2013: Fr. v. Fredrik Eriksson, Daniel Räms, Cecilia Andersson, Daniel Berlin,
Tommy Myllymäki, Malin Söderström och Magnus Johansson. Med på bild längst till vänster är Mikael Amundsson,
chefskock på Mässrestauranger.

Mellan 7-10 november pågår Mitt kök-mässan, Nordens största mat- och dryckesmässa. Under de fyra mässdagarna väntas runt 40 000 besökare enbart till Mitt Kök, alla med ett brinnande intresse för mat, dryck och kokkonst.
Mat- och dryckesmässan Mitt Kök, som är ett samarbete mellan TV 4, Stockholmsmässan och tidningen Allt om Mat, hålls i år för 15:e gången.

Bredden på årets arrangemang är stor: Där finns stjärnkockarna och stjärnkonditorerna, de kända sommeliererna och de kända vinproducenterna, på plats finns också Sveriges bästa matbloggare. Du möter bland annat stjärnkocken Tommy Myllymäki, matprofilen Lisa Lemke och dryckesexperten Jens Dolk. Även Tina Nordström, Paolo Roberto, Fredrik Eriksson, Årets kock, Daniel Räms, Årets konditor, Jonas Lundgren, Roy Fares, Jennie Walldén, Magnus Johansson Jens Linder, Mia Öhrn, Louise Johansson, Jessica Frej, Mikael Mölstad, Edward Blom och många fler kommer att underhålla och dela med sig av sina kunskaper.

Nyheter, höjdpunkter och fakta i korthet:

  • Fler restauranger, mera mat än någonsin tidigare.
  • Kockarnas Krog. Sju av Sveriges stjärnkockar och konditorer sätter i år råvaran i centrum och bjuder på det allra senaste och, förstås, godaste. Dessutom kan man passa på att smaka på Andreas Hedlunds bästa burgare och göra ett besök på Franck Alvins Ostron- och skaldjursbar.
  • Tillsammans med Rent a Chefs Matlab ordnas matlagningskurser med kända kockar. Testa!
  • I en annan del av mässhallen hittar man Konditorlandslaget och Konditorernas Kafé.
  • Baristalandslaget visar sina konster och bjuder på de senaste kaffedrinkarna.
  • För den som gillar en svart tunga och kombinationen av sött och salt: Lakritsfestivalen kommer på turné.
  • Fler dryckesprovningar (vin och bubbel) än någonsin tidigare. Köp fem kuponger och ett glas för 100 kronor. Köp gärna online, snabbt och enkelt.
  • Speed Tasting tillsammans med vinbaroner från kända vinslott.
  • Mycket händer förstås också på de två scenerna, Mitt kök-scenen och Allt om Mat-scenen.

Och så alla tävlingar:

  •  Mack SM 2013.
  • Vinprovningen Folkets Favorit.
  • Munskänkarna korar Årets vinprofil.
  • Matbloggpriset.
  • Tidningen Allt om Mats stora matpris.
  • Gyllene glaset.

Fredagen 8 november är det kvällsöppet.
För den som vill komma och gå, finns 2-dagarsbiljett, en biljett som dessutom gör 2-dagarsbesöket billigare.
Online-bokning rekommenderas och dito biljettköp. Det garanterar både plats på de populäraste evenemangen och ett minskat köande.
Kombibiljett finns för den som också vill gå på de parallella mässorna, Allt för Hälsan och Winter Show.

Öppettider:
Torsdag 7 november, kl 10-18
Fredag, 8 november, kl 10-20
Lördag, 9 november, kl 9-18
Söndag, 10 november, kl 10-17

Läs också