Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
9 Okt 2024
–Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer, säger Albin Edberg.
Albin Edberg, ursprungligen från Jönköping, har en imponerande meritlista. Han har bland annat tävlat som commis tillsammans med Tommy Myllymäki i prestigefyllda Bocuse d'Or i Lyon, där teamet tog hem en bronsmedalj. Här arbetade Albin även med nya Carotte-kollegan Erik Beckman, som då var råvaruansvarig för laget och idag är baserad på Carottes restaurang i Werket i Jönköping.
Han har även visat sin kulinariska skicklighet genom att ta en andraplats i det populära TV-programmet Kockarnas Kamp år 2022. Utöver det har han arbetat på flera framstående restauranger både i Sverige och USA så som Per Se i New York, Manresa i Californien, Amass i Köpenhamn samt Sjön, Djuret, Omakase Köttslöjd (Flickan) och Tak.
Carotte grundades i Saltsjöbaden för över fyrtio år sedan som ett premiumcateringföretag och är än idag en av Sveriges mest välrenommerade cateringleverantörer för både privatpersoner och företag. Idag har även verksamheten breddats och Carotte driver också flertalet restauranger med konferensverksamhet och event-/festvåningar i Stockholm, Göteborg och Jönköping – samt levererar även eventservice i stor skala med vällagad mat i fokus.
Blir ny kulinarisk ledare på Carotte
Carotte meddelar att deras satsning på att stärka sitt kulinariska team med en profil som Albin Edberg är ytterligare ett steg mot att befästa sin position som en ledande aktör inom mat-, restaurang- och eventbranschen i Sverige.
– Han tar sig an ett nytt street food koncept med samma lätthet, skicklighet och glädje som en sjurätters middag i de finare salongerna. Jag är helt övertygad om att Albin kommer tillföra mycket till vår verksamhet tillsammans med vårt befintliga team, säger Anette Willberg, COO och vice vd för Carotte Food&Event
Utöver sitt arbete med kreativ utveckling kommer Albin Edberg även att vara tillgänglig för exklusiva evenemang och cateringuppdrag, med stöd av Carottes omfattande resurser – inkluderat restauranger, eventlokaler samt professionell serverings- och eventpersonal från Carotte Staff.
Parallellt med de egna uppdragen kommer Albin att fokusera stor del av sin tid på utvecklingen av Carotte.
– Carotte och köksteamet har ett driv framåt och en förmåga att ständigt förnya sig – vilket deras tillväxtresa är ett kvitto på. Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer, samtidigt som vi kommer ha mycket roligt på resa vi har framför oss, säger Albin Edberg.
Av: Annika Rådlund Källa: Carotte
Foto: Daniel Olsén
Om Carotte
Carotte grundades 1982 och är idag en av Sveriges snabbast växande företagsgrupper inom soft facility services genom möten, catering och service, men samlad omsättning runt 165 MSEK år 2023, 150 medarbetare på heltid och 700 på deltid. Koncernen består av de tre dotterbolagen Carotte Food&Event, Carotte Staff och Carotte Housekeeping och ägs sedan 2019 av bröderna Christian och Magnus Mertzig samt ledningen.
Om Albin Edberg
Albin Edberg driver idag eget företag, Edberg Mat & Inspiration, där han tar sig an en rad olika projekt inom matlagning, från konsultuppdrag till privata middagar och innehåll för sociala medier. Något han kommer fortsätta med vid sidan av uppdraget för Carotte. Tillsammans med komikern Johan Hurtig Wagrell driver han dessutom YouTube-kanalen King i köket, där de utforskar spännande matlagning på ett underhållande sätt.
gen.
9 Okt 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: