Bland SIA Glass nyheter för året finns bland annat en getostglass med mild getostsmak, honungsrippel och rostade pinjenötter.
– Det är ju en klassisk förrätt, presenterad i glassformat. Vi är medvetna om att det är en ovan kombination för många, men det smakar förträffligt. Vi ställer höga krav på oss själva att vara innovativa, och Honung Chèvre är en av många smaker som är en logisk följd av den ambitionen. Vi inspireras av modern gastronomi och gör vår tolkning av denna spännande glassmak, säger Rolf Frid.
Men getostglassen är inte ensam om att sticka ut bland årets nya smaker. En månne blivande klassiker heter Pepparkaka, gjord av gräddglass med pepparkaksmak, rippel och bitar av pepparkakor.
– Europas motsvarighet till pepparkaka, Speculoos, är en stor smak i glassbarer och caféer och vi tyckte det var på tiden att göra vår tolkning av denna klassiska smak, med barndomens vintrar i tankarna. Kakbitar i glass är också stort nu, säger Rolf Frid.
Övriga nyheter är Marula Ananas, Caramel Macadamia, Passionssorbet och inom det laktosfria sortimentet hittar vi nyheten Lakrits.